Waar zijn Kleine Beer en Kleine Tijger?
Boek

Waar zijn Kleine Beer en Kleine Tijger? een zoekboek ([2014])/ Janosch, vertaling [uit het Duits]: Davidsfonds Uitgeverij

Kleine Beer en Kleine Tijger gaan samen met hun vrienden een brand blussen, picknicken, voetballen, muziek maken en naar de boerderij. Hardkartonnen zoekplatenboek met kleurrijke aquarellen. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Groot kartonnen zoekboek met afgeronde hoeken rondom de figuren van Janosch. Het boek bevat zeven kijk- en zoekplaten over twee pagina's waarop Kleine Beer, Kleine Tijger, Snoedelboedel en de tijgereend een locomotief opknappen, een brand blussen, buiten in het gras picknicken, voetballen, muziek maken, naar de boerderij gaan en een ballonvaart maken. De illustraties, uitgevoerd in pen en waterverf, zijn vrolijk, speels en kleurrijk. Er valt veel op te zien en te benoemen, waaronder ook allerlei humoristische details. Naast de terugkerende figuren bevat elke plaat zeven of acht zoekelementen, die afgebeeld staan in een gele balk onder of rechts naast de illustratie. Wat daarbij verwarrend kan zijn, is dat de afbeelding van sommige van deze elementen niet exact overeenkomt met de afbeelding in de grote illustratie. En noemen wij een valschermspringer niet eerder een parachutist? Janosch, pseudoniem voor de Duitse Horst Eckert, schreef meer dan honderd boeken en is o.a. bekend van het klassieke prentenboek 'O, wat mooi is Panama!'*. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059085633

Titel Waar zijn Kleine Beer en Kleine Tijger? : een zoekboek
Auteur Janosch
Type materiaal Boek
Uitgave Leuven : Davidsfonds Infodok, [2014]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Wo sind kleiner Bär und kleiner Tiger? - Weinheim : Beltz & Gelberg, (c)2013
ISBN 9789059085633
PPN 376464860
Thematrefwoord Zoekplatenboeken
Taal Nederlands