Belle & Boo en het verrassingsfeestje
Boek

Belle & Boo en het verrassingsfeestje ([2014])/ [illustraties] Mandy Sutcliffe, tekst: Gillian Shields ; Nederlandse tekst [uit het Engels] van Frédérique Deventer

Belle en haar konijnenvriend Boo zijn samen aan de slag voor een heel speciale dag. Ze maken een verjaardagskaart en cakejes. Maar voor wie zijn al die feestelijkheden? Prentenboek met nostalgische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Kleutermeisje Belle gaat samen met haar konijn Boo aan de slag voor een heel speciale dag. Ze maken eerst een verjaardagskaart, ze maken cakejes en plukken bloemen. Tot slot blaast Belle een ballon op. Boo weet nog steeds niet voor wie al die feestelijkheden zijn. Dit is het eerste prentenboek over Belle en Boo dat in het Nederlands is verschenen. Er is niet alleen een Engelstalige prentenboekenreeks, maar er zijn ook stickerboeken, posters, kaarten, jurken en tassen (belleandboo.com). Het verhaal kabbelt gezellig voort met de opeenvolgende voorbereidingen en de onwetende Boo. De spanning komt op het moment dat Boo de lucht in vliegt met de ballon. Zal Belle Boo kunnen redden? Komt er nog een feestje? De prenten van Mandy Sutcliffe trekken de meeste aandacht. De nostalgische sfeer doet denken aan het werk van E.H. Shepard (Winnie the Pooh). Dat geldt ook voor de warme band tussen het meisje en haar konijnenvriend, die heel mooi in beeld komt bij o.a. het handen wassen en het bakken, en in de boomhut. De houding van beide figuurtjes is steeds zeer treffend. Sympathiek verhaal voor iedereen die, net als Belle en Boo, houdt van 'laten-we-vandaag-lekker-niets-doen-dagen'. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051169966

Titel Belle & Boo en het verrassingsfeestje
Uniforme titel Belle en Boo en het verrassingsfeestje
Auteur Mandy Sutcliffe
Secundaire auteur Gillian Shields ; Frédérique Deventer
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2014]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - illustraties - 25 × 25 cm
Annotatie Vertaling van: Belle & Boo and the birthday surprise. - London : Orchard Book, (c)2012
ISBN 9789051169966
PPN 371662648
Thematrefwoord Verjaardagen
Taal Nederlands