Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Schitterende Bijbelverhalen om voor te lezen uit het Oude en het Nieuwe Testamen
Boek

Schitterende Bijbelverhalen om voor te lezen uit het Oude en het Nieuwe Testamen ([2014])/ [tekst] Marie-Hélene Delval, [illustraties] Ulises Wensell ; Nederlandse vertaling [uit het Frans] Marjet de Jong

Twaalf Oudtestamentische verhalen rond markante Bijbelse figuren en ruim dertig verhalen uit het Nieuwe Testament, waarin het leven van Jezus overwegend centraal staat. Met veel grote kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Op basis van de refererende Bijbelse vertel-/schrijfmethode worden navertellingen van twaalf verhalen uit het Oude en 34 uit het Nieuwe Testament aangeboden, in chronologische ordening. De keuze van de verhalen, geselecteerd op grond van hun emotionele inhoud, symbolische kracht of mystiek, komt nagenoeg overeen met de meest gangbare, hedendaagse Kinderbijbels. In het Oudtestamentische deel staan met name de verhalen rond markante Bijbelse figuren centraal. Het laatste verhaal over de profetie over de geboorte van Jezus door Jesaja vormt een goede overgang naar het Nieuwe Testament, waarin het leven van Jezus overwegend centraal staat en de wonderverhalen als 'tekens' verwoord worden. Noch de betekenis van de verhalen zelf, noch de functie in de Bijbelse context gaan verloren. Verteld in korte, goedlopende zinnen in eenvoudige bewoordingen met dialogen en zelfgekozen titels. Talrijke grote en kleinere, kindvriendelijke, aan Bijbelse taferelen gerelateerde afbeeldingen in een gemengde techniek van waterverf met inkt in heldere kleurtinten, ter ondersteuning. Enigszins statisch, maar met oog voor detail en mimiek in een eenvoudig perspectief. Ter afsluiting een uitgebreide handwijzing voor het voorlezen en een inhoudsopgave. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491042300 | 164 pagina's

Titel Schitterende Bijbelverhalen om voor te lezen uit het Oude en het Nieuwe Testamen
Auteur Marie-Hélène Delval
Secundaire auteur Ulises Wensell ; Marjet de Jong
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : Adveniat, [2014]
Overige gegevens 164 pagina's - illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Les belles histoires de la Bible. - Parijs : Bayard Editions, (c)2013
ISBN 9789491042300
PPN 369667174
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bijbelverhalen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbelverhalen