De opdracht
Boek

De opdracht ([2014])/ Allen Zadoff, vertaald [uit het Engels] door Margot van Hummel

Boy Nobody moet de charismatische leider van een rechts militair opleidingskamp doden. Om zijn nieuwe opdracht uit te kunnen voeren, infiltreerd Boy Nobody in kamp Liberty. Maar daar is niets wat het lijkt. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Tweede deel van de trilogie 'Boy Nobody'* voor jongeren. In deze spionageroman speelt een getrainde jongeman de hoofdrol. Hij verschijnt ergens, gaat een relatie aan met iemand uit de nabijheid van zijn slachtoffer en liquideert het doelwit zonder sporen achter te laten. Boy Nobody is zijn naam: zelf is hij niets - hij leeft van en voor de opdracht waarvoor hij wordt gesteld. In dit deel lijkt niets wat het is. Terwijl Boy Nobody infiltreert in Kamp Liberty, doodt hij een collega-soldaat, die ook werkt voor Het Programma. In dit vol vaart vertelde verhaal wordt de opdracht uitgevoerd, maar Boy Nobody blijft met veel vragen achter: hij functioneert met een ingebouwde chip; wat hebben zijn 'vader' en zijn 'moeder' met hem voor; wat is het lot van zijn vriend Howard? Het verhaal speelt zich af in de actuele (digitale) wereld van nu. De filmische passages zijn adembenemend door de snelle positiewisselingen. Er wordt razendsnel gedacht, gehandeld en beslist. Welke antwoorden zal het derde deel dadelijk geven? Aanrader voor alle lezende en niet lezende jongeren van nu! Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044822861 | 384 pagina's

Titel De opdracht
Auteur Allen Zadoff
Secundaire auteur Margot van Hummel
Type materiaal Boek
Uitgave Hasselt : Clavis, [2014]
Overige gegevens 384 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: I am the mission. - New York : Little, Brown and Company, (c)2014. - (The unknown assassin ; 2)
ISBN 9789044822861
PPN 374844755
Genre thriller
Thematrefwoord Moorden ; Geheim agenten
Taal Nederlands