Perceval
Boek

Perceval (janvier 2009)/ Chrétien de Troyes, adaptation et activités de Tiziana Cignatta ; illustrations de Lucia Mattioli ; rédaction: Sarah Negrel, Cristina Spano

Navertelling in eenvoudig Frans van de Oudfranse ridderroman waarin de jonge Perceval zich ontwikkelt tot de volmaakte graalridder. Met cd en opdrachten. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoofdpersoon in dit mooi uitgegeven boekje in de serie 'Lire et s'entraîner' is Perceval, de mythische ridderfiguur uit het onvoltooid gebleven werk van Chrétien de Troyes. Ondanks een beschermde jeugd waarin hij verre wordt gehouden van geweld, wordt hij onweerstaanbaar aangetrokken door de ridders van koning Arthur en vele sprookjesachtige gebeurtenissen, edele gevechten en amoureuze aanvechtingen brengen hem uiteindelijk tot het wanhopig zoeken naar de Heilige Graal, de schaal waarin het bloed werd opgevangen van de gekruisigde Christus. Het verhaal wordt hier in eenvoudig Frans naverteld (ook te beluisteren op een bijgevoegde cd), waarbij de hoofdstukken onderbroken worden door veel speels oefenmateriaal (tekstbegrip, luistervaardigheid, vocabulaire) en extra dossiers over de culturele actualiteit van deze intrigerende persoon. Geschikt voor zelfstudie en schoolbibliotheek. Niveau: B1 van het Europees Referentie Kader, ongeveer klas 5 havo 5/6 vwo. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Frans | 9788853009685 | 128 pagina's

Titel Perceval
Auteur Chrétien de Troyes
Secundaire auteur Tiziana Cignatta ; Lucia Mattioli ; Sarah Negrel ; Cristina Spano
Type materiaal Boek
Editie Première édition;
Uitgave Gênes : Cideb Editrice, janvier 2009
Overige gegevens 128 pagina's - illustraties, foto's - 21 cm - audio-cd
Annotatie Oorspronkelijke titel: Perceval, le Conte du Graal. - circa 1135 en 1190
ISBN 9788853009685
PPN 375563660
Genre historische roman
Thematrefwoord Perceval (verhaal) ; Ridders
Taal Frans

Relaties/Serie

Lire et s'entraîner. Niveau 3
Boek

Lire et s'entraîner. Niveau 3 (2002-...)

vol. B1
Uitgeleend