Alles is economie
Boek

Alles is economie ([2014])/ Uri Gneezy en John A. List, vertaling [uit het Engels]: Jonas de Vries

Verslag van een aantal veldstudies naar het gedrag van mensen in verband met uiteenlopende economische en sociaal-psychologische vraagstukken.

Recensie

Waarom handelen mensen zoals ze handelen? Wat zijn daarbij de onderliggende drijfveren en motieven? De auteurs, beiden hoogleraren economie, zochten de antwoorden op deze vragen niet in de studeerkamer, maar trokken de wereld door om via veldstudies bij de Kilimanjaro en in India tot inzicht en oplossingen te komen. Dat leidt tot boeiende, maar soms wat langdradige verslagen en uiteenzettingen over uiteenlopende economische en sociaal-psychologische vraagstukken. Zoals: zijn mannen echt competitiever dan vrouwen, waarom discrimeren we, hoe krijg je mensen zo ver om geld voor goede doelen te doneren, heeft de hedendaagse manager toegevoegde waarde in een bedrijf? De stories kunnen de lezer aan het denken zetten over de ware reden van het gedrag van mensen. Met een uitgebreide verwijzing naar bronmateriaal voor wie aan de teksten niet voldoende heeft en een nawoord over hoe je de wereld kunt veranderen of er in ieder geval iets meer uit kunt halen.

Specificaties

Nederlands | 9789029089890 | 311 pagina's

Titel Alles is economie
Auteur Uri Gneezy
Secundaire auteur John A. List ; Jonas de Vries
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Meulenhoff, [2014]
Overige gegevens 311 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The why axis : hidden motives and the undiscovered economics of everyday life. - PublicAffairs TM, (c)2013
ISBN 9789029089890
PPN 373375697
Rubriekscode 351
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Economische sociologie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Economische sociologie