Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Nationale parken West-Amerika
Boek

Nationale parken West-Amerika (2014)/ vertaling [uit het Engels] en redactie: Hans Wismeijer, Marijke Sarneel, eindredactie: Monique van der Burg

Recensie

Deze Nederlandstalige reisgids behandelt de nationale parken in het westen van de Verenigde Staten, waaronder Alaska. De gids opent met een aantal hoofdstukken over algemene onderwerpen als de oprichting en geschiedenis van nationale parken, geologie, flora, fauna en recreatiemogelijkheden. Vervolgens worden de parken per deelgebied besproken, te beginnen bij Californië en de eilanden in de Stille Oceaan, w.o. Hawaii en Samoa, het zuidwesten met o.a. de Grand Canyons en de Sonora Desert, de Rocky Mountains met o.a. Yellowstone en tenslotte het noordwesten met o.a. de North Cascades en de parken in Alaska. Deze vlot verhaalde beschrijvingen van de parken worden afgewisseld door korte intermezzi over bijzondere onderwerpen, zoals grizzlyberen, de bijzondere woestijnflora enz. Het laatste gele katern bestaat uit toeristische gegevens over reizen, verblijf, nuttige adressen etc. Met overzichtskaarten in kleur. Heel bijzonder zijn de prachtige kleurenfoto's die een fantastische indruk van het gebied geven. Met register.

Specificaties

Nederlands | 9789066554351 | 417 pagina's

Titel Nationale parken West-Amerika
Secundaire auteur Hans Wismeijer ; Marijke Sarneel
Type materiaal Boek
Editie Elfde druk;
Uitgave Zeewolde : Uitgeverij Cambium B.V., 2014
Overige gegevens 417 pagina's - illustraties, kaarten - 23 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 1996 - Met index, literatuuropgave - Vertaling van: US National Parks West. - Singapore : APA Publications Ltd., cop. 2014. - (Insight guides). - Oorspronkelijke uitgave: Hong Kong : APA Publications, 1995. - (Insight guides)
ISBN 9789066554351
PPN 375260889
Rubriekscode Verenigde Staten 995.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nationale parken; Verenigde Staten
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Verenigde Staten

Relaties/Serie

Cambium reisgidsen
Boek

Cambium reisgidsen (1991-...)

vol. Nationale parken West-Amerika
Uitgeleend
Insight guides
Boek

Insight guides (1991-...)

vol. Nationale parken West-Amerika
Uitgeleend