Ik schrijf ... dagboeken
Boek

Ik schrijf ... dagboeken ([2014])/ Anita Ganeri, vertaling [uit het Engels]: Bianca Mastenbroek ; eindredactie: Renate Vergeer

Hoe houd je een dagboek bij of een blog? Informatie, tips en opdrachten voor het schrijven van een dagboek of blog. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Recensie

In grote, schreefloze letters wordt in hoofdstukjes van twee pagina's uitgelegd wat een dagboek is en hoe je het schrijft. Dagboeken gaan over belevenissen en je gevoelens daarbij. Tekstballonnetjes bij de vele foto's en tekeningen geven extra informatie, over het dagboek van Anne Frank bijvoorbeeld. De volgorde van de hoofdstukken is niet zo logisch. Na hoofdstukken met opdrachten (bv. bedenk het dagboek van een dier en van een astronaut) volgen ineens weer uitleggende hoofdstukken over wat een belevenis is en hoe een tijdladder kan helpen bij het schrijven. Moeilijke begrippen zoals 'chronologische volgorde', 'voegwoorden van tijd' en 'informeel taalgebruik' worden niet vermeden, maar meestal in de tekst al duidelijk uitgelegd. Ook is een lijst met de uitleg van moeilijke (in de tekst vetgedrukte) woorden achter in het boek opgenomen. Verder zijn aanwezig een register en tips voor boeken en websites over dit onderwerp. Ganeri schreef veel jeugd non-fictieboeken, onder andere over grammatica. Dit leerzame en vrolijk uitgevoerde boekje uit de reeks 'Ik schrijf'* nodigt uit om zelf aan de slag te gaan. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461751324 | 32 pagina's

Titel Ik schrijf ... dagboeken
Uniforme titel Dagboeken
Auteur Anita Ganeri
Secundaire auteur Bianca Mastenbroek ; Renate Vergeer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Diaries. - Capstone Global Library, (c)2013. - (I can write)
ISBN 9789461751324
PPN 37475876X
Rubriekscode 814
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dagboeken schrijven
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Schrijven

Relaties/Serie

Ik schrijf ...
Boek

Ik schrijf ... (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Anita Ganeri