Ik schrijf ... gedichten
Boek

Ik schrijf ... gedichten ([2014])/ Anita Ganeri, vertaling [uit het Engels]: Bianca Mastenbroek ; eindredactie: Renate Vergeer

Wat voor soorten gedichten zijn er en hoe pas je ritme en rijm toe? Informatie, tips en opdrachten voor het schrijven van een gedicht. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In een twaalf hoofdstukken tellende handleiding worden kinderen gemotiveerd om gedichten te schrijven. Elk hoofdstuk omvat twee pagina's. Eerst wordt ingegaan op wat gedichten zijn, de verschillende soorten, hoe je aan ideeën komt voor een gedicht (bv. door te brainstormen) en ritme en rijm. In de tweede helft van het boek zijn enkele soorten (haiku's, naamgedichten, vormgedichten en vrij vers) uitgewerkt. Besloten wordt met tien tips voor het schrijven van gedichten. Voor de teksten is een groot en duidelijk lettertype gebruikt. Het illustratieve deel bestaat uit duidelijke kleurenfoto's en stripachtige tekeningen. Bij het daadwerkelijk maken van de gedichten staan de illustraties in een gelinieerd notitieblok. De woordenlijst achterin bevat moeilijke woorden als limerick en strofe, die in de tekst vetgedrukt zijn. Verder zijn opgenomen een verwijzing naar aan taal gerelateerde uitgaven van deze uitgever, enkele websites over rijmen en dichten en een register. Gelijktijdig met dit deel verschenen vijf andere boeken in de serie 'Ik schrijf...'*. Vooral een 'schoolse' uitgave, die een stimulans kan zijn om kinderen te enthousiasmeren hun gedachten in dichtvorm te verwoorden. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461751355 | 32 pagina's

Titel Ik schrijf ... gedichten
Uniforme titel Gedichten
Auteur Anita Ganeri
Secundaire auteur Bianca Mastenbroek ; Renate Vergeer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Poems. - Capstone Global Library, (c)2013. - (I can write)
ISBN 9789461751355
PPN 374758794
Rubriekscode 814
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gedichten schrijven
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord Gedichten schrijven

Relaties/Serie

Ik schrijf ...
Boek

Ik schrijf ... (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Anita Ganeri