Man van de hemelse vrede
Boek

Man van de hemelse vrede ([2014])/ Bob Fu met Nancy French, vertaling [uit het Engels]: Linda Schouwstra

Een Chinese man is overdag leraar op een communistische hogeschool en 's nachts huiskringleider van een ondergrondse Bijbelschool.

Recensie

Bob Fu is een van de demonstranten op het Tiananmen Plein, als een van de velen laat hij daar zijn stem horen voor meer democratie en vrijheid. Enige tijd daarna komt Bob in aanraking met het christelijke geloof en bekeert zich. Overdag blijft hij zijn vak als hoogleraar op een communistische hogeschool uitoefenen, terwijl hij 's nachts de rol van hoofd en huiskringleider van de ondergrondse Bijbelschool op zich neemt. Daarmee stelt hij zijn leven in de waagschaal en begeeft hij zich op een heel gevaarlijk pad. Dit waargebeurde verhaal toont aan dat godsdienstvrijheid allesbehalve normaal is. In landen als China wordt het nog steeds als een grote bedreiging van het communisme gezien en kunnen christenen daardoor rekenen op strenge represailles. Ondanks de navrante situatie waarin de auteur zich bevond, is dit geen meelijwekkend verhaal, maar leest het weg als een goedgeschreven thriller. In de epiloog geeft hij ook aanwijzingen hoe men het evangelie kan verbreiden en welke aandachtspunten daarbij van belang zijn. Achterin is een brief van de auteur aan zijn lezers toegevoegd. De auteur is voorzitter van ChinaAid, een instantie die opkomt voor onderdrukte Chinese christenen. Ook bemiddelt hij bij internationale conflicten tussen overheid en dissidenten. Vrij kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789029723213 | 352 pagina's

Titel Man van de hemelse vrede
Auteur Bob Fu
Secundaire auteur Nancy French ; Linda Schouwstra
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Kok, [2014]
Overige gegevens 352 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: God's double agent. - Grand Rapids, Michigan, U.S.A. : Baker Books, Baker Publishing Group, (c)2013
ISBN 9789029723213
PPN 372583717
Rubriekscode China 233.82
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Christendom; China
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Christendom