Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Gemotiveerd leren en lesgeven
Boek

Gemotiveerd leren en lesgeven de kracht van intrinsieke motivatie (2014)/ Anje Ros, Jos Castelijns, Anne-Marieke van Loon, Kris Verbeeck

Praktijkboek voor (aankomende) leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs om de intrinsieke motivatie van leerlingen en van zichzelf te stimuleren.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 07/10/2024
    Liefde en Leven – 2e verd. OPVOEDING EN ONDERWIJS 450.4 ROS

Recensie

In dit praktijkboek laten zeven auteurs, werkzaam in het wetenschappelijk, hoger en basisonderwijs, het belang zien van (intrinsieke) motivatie. In het eerste hoofdstuk belichten zij het begrip motivatie en enkele motivatietheorieën, waaronder de Self Determination Theory (SDT). Deze theorie gaat uit van drie psychologische basisbehoeften: autonomie, competentie en sociale verbondenheid. In de volgende drie hoofdstukken worden deze kernbegrippen verder uitgewerkt. Het vijfde hoofdstuk gaat over het evalueren en ondersteunen van de leerprestaties door de leerkracht en het laatste over diens eigen motivatie. Talrijke casussen van situaties in de klas concretiseren de theoretische uiteenzettingen. Alle hoofdstukken bevatten 'vragen ter overdenking' en een samenvatting. Achterin een literatuurlijst. Een helder, overzichtelijk boek, waarin de leerkracht handvatten krijgt aangereikt om de motivatie van de leerling en van zichzelf te stimuleren. Bedoeld voor studenten van de pabo en de lerarenopleiding en voor leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs.

Specificaties

Nederlands | 9789046903995 | 170 pagina's

Titel Gemotiveerd leren en lesgeven : de kracht van intrinsieke motivatie
Auteur Anje Ros
Secundaire auteur Jos Castelijns ; Anne-Marieke van Loon ; Kris Verbeeck
Type materiaal Boek
Uitgave Bussum : Uitgeverij Coutinho, 2014
Overige gegevens 170 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuur, register
ISBN 9789046903995
PPN 374799210
Rubriekscode 450.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Motivatie; onderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Motivatie