Rupsje Nooitgenoeg
Boek

Rupsje Nooitgenoeg (2014)/ Eric Carle

Een rupsje eet zich van maandag tot en met zaterdag vol met steeds meer lekkers. Daarna bouwt hij een cocon voor zichzelf. Prentenboek in oblong formaat met kleurrijke collages en uitgestanste gaten. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Herdruk op groot, oblong formaat van dit klassieke prentenboek, dat al in vele verschillende uitvoeringen is verschenen. Uit een eitje kruipt een rupsje dat op zoek gaat naar eten. Elke dag van de week eet hij zich door iets lekkers heen. Wat hij op de werkdagen eet is op de volgende vijf pagina's te zien; die zijn zodanig afgesneden dat ze samen een volledige pagina lijken te vormen. Op de achterkant staat steeds dezelfde illustratie inclusief het rupsje dat naar buiten kruipt uit het uitgestanste 'eetgat'. Na al deze gezonde dingen, volgt een dubbele pagina vol onweerstaanbare lekkernijen waar het rupsje zich op zaterdag aan vergrijpt en die hem een flinke buikpijn opleveren. Maar na een rustige zondag met een enkel groen blaadje gaat het weer wat beter. Na twee weken komt het rupsje in prachtige vlindergedaante uit zijn cocon gekropen. Door herhaling van tekst, vormgeving en rustige opbouw, worden grappige climaxen bereikt. Weinig, maar voldoende, eenvoudige tekst bij de duidelijke, kleurrijke collages zorgen voor een rustige bladspiegel. Leuk fantasieboek met reële elementen: dagen van de week, eten, tellen, en dag en nacht. Aantrekkelijk omslag met bewegend hologram, waarin het kleine rupsje uitgroeit tot de mooie vlinder. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025754990

Titel Rupsje Nooitgenoeg
Auteur Eric Carle
Type materiaal Boek
Editie 109e druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2014
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - illustraties - 27 × 38 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. Op omslag hologram - 1e druk Nederlandse uitgave: 1971 - Vertaling van: The very hungry caterpillar. - New York : Hamilton, 1969
ISBN 9789025754990
PPN 371736773
Genre dierenleven
Thematrefwoord Rupsen ; Tellen ; Eten ; Kalender ; Gedaanteverwisselingen
Taal Nederlands