De grote Max-gaat-nog-niet-naar-bed show
Boek

De grote Max-gaat-nog-niet-naar-bed show ([2014])/ tekst Mark Sperring, en Sarah Warburton ; vertaald [uit het Engels] door Jozua Douglas

Het is bedtijd, maar eerst vraagt Max aandacht voor zijn levensgevaarlijke circusshow. Hij laat een koekje en melk verdwijnen, temt een woest monster en tovert zijn knuffels tevoorschijn. Prentenboek met dynamische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Max wil nog niet naar bed en zijn aftocht wordt in dit prentenboek gepresenteerd als een grote circusshow: de 'Max-gaat-nog-niet-naar-bedshow'. Eerst laat hij een koekje en een beker melk verdwijnen (die hij langzaam opeet en opdrinkt, laten de illustraties zien), de slome lieve hond moet doorgaan voor een monster en van tandenpoetsen maakt Max een spetterend spektakel. Daarna kiest hij wel tien verhaaltjes voor het slapengaan uit (waarvan zijn moeder er twee voorleest, verklapt het verhaal tussen haakjes). Grappig boek over niet naar bed willen en lijntrekken. Tekst en illustraties (in gemengde techniek) vullen elkaar mooi aan. De paginavullende tekeningen zijn vrolijk van kleur en wat schreeuwerig; helemaal in de stijl van Max' belevingswereld. Het gekozen lettertype lijkt op belettering van aanplakbiljetten van circussen, en er wordt gevarieerd in lettergrootte. Humoristisch prentenboek aan de hand waarvan je met kinderen kunt praten over naar bed gaan. Of dat van het slapengaan zo'n spektakel maakt, dat het iets wordt om naar uit te kijken... Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026136566

Titel De grote Max-gaat-nog-niet-naar-bed show
Auteur Sarah Warburton
Secundaire auteur Mark Sperring ; Jozua Douglas
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein, [2014]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: Max and the Won't go to bed show. - HarperCollins Children's Books, (c) 2013
ISBN 9789026136566
PPN 372469434
Thematrefwoord Slapengaan ; Circussen
Taal Nederlands