Op zoek naar Zeeland
Boek

Op zoek naar Zeeland (juni 2014)/ 10 themaprenten van Danker Jan Oreel, met teksten van Peter de Jonge, Frank de Klerk, Eugène de Kok, Ad Tramper, René Verhulst, Arend van der Wel, Jan Zwemer ; inkleuring prenten: Wilma Leenders en Henk Wittenberg ; redactie: Arend van der Wel

Geschiedenis van de provincie Zeeland aan de hand van tien themaprenten, foto's en begeleidende teksten.Geschiedenis van de provincie Zeeland aan de hand van tien themaprenten, foto's en begeleidende teksten. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Tekenaar Danker Jan Oreel is bekend van de strip 'De avonturen van Hel', (Zeeuwse) stripalbums als 'De banneling van Tobago' en 'Zeeland, van Nehalennia tot Westerscheldetunnel' en verzorgt de illustraties voor veel jeugdboeken. In dit boek zijn tien grote themaprenten uitgewerkt in tientallen korte toelichtingen en verhalen, voorzien van foto's, afbeeldingen en tekeningen. Behandelde onderwerpen geven een doorsnee van de Zeeuwse geschiedenis: handel en industrie, boeken, maritieme historie, sport, godsdienst, de strijd tegen het water, openbaar bestuur, toerisme, het platteland en populaire muziek en kleinkunst. Voor de kenner van de Zeeuwse historie en cultuur is er veel zoekwerk in de illustraties, want er zijn veel meer onderwerpen getekend dan er in de teksten worden uitgelegd, al blijven ook veel onderwerpen onbehandeld door de beknopte opzet. Bij elke prent hoort een zoekvraag waarvan het antwoord op de site van de uitgever terug te vinden is. Teksten zijn toegankelijk geschreven en geschikt voor een publiek van jong tot oud. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789071937248 | 80 pagina's

Titel Op zoek naar Zeeland
Auteur Danker Jan Oreel
Secundaire auteur Peter de Jonge ; Wilma Leenders ; Arend van der Wel
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Goes : Uitgeverij Het Paard van Troje, juni 2014
Overige gegevens 80 pagina's - illustraties - 34 cm
ISBN 9789071937248
PPN 375863702
Rubriekscode Zeeland 986
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeeland
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Zeeland