Verbindend leiderschap in een uitdagende groep
Boek

Verbindend leiderschap in een uitdagende groep oog voor talent bij een grillige groepsdynamiek en pesten ([2014])/ Boaz Bijleveld

Praktische gids voor leerkrachten in het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs om groepsvorming in de klas positief te beinvloeden en pesten tegen te gaan.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek behandelt een totaalaanpak om de groepsvorming in de klas positief te beïnvloeden en om pesten tegen te gaan. Het gaat daarbij uit van drie pijlers: het is praktisch, oplossingsgericht en compleet. De rol van de leerkracht is cruciaal. Hij moet motiveren, enthousiasmeren en grenzen stellen. Met behulp van groepsdynamische theorieën wordt stapsgewijs aangegeven hoe pesten aangepakt kan worden. De rollen van alle actoren worden hierbij in beeld gebracht, geanalyseerd en er wordt beschreven hoe aan een oplossing kan worden gewerkt. Ook de rol van de ouders komt aan de orde. Tot slot geven specialisten uit het veld middels interviews hun visie op de problematiek. Een zeer praktisch boek met veel aanwijzingen en voorbeelden, dat een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de groepsvorming op school waardoor het pesten wordt aangepakt. Gericht op leerkrachten in het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Specificaties

Nederlands | 9789491510793 | 312 pagina's

Titel Verbindend leiderschap in een uitdagende groep : oog voor talent bij een grillige groepsdynamiek en pesten
Auteur Boaz Bijleveld
Type materiaal Boek
Uitgave [Drachten] : Eduforce, educatieve uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 312 pagina's - illustraties - 25 cm
ISBN 9789491510793
PPN 375936556
Rubriekscode 474.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Groepsdynamica; Basisonderwijs ; Pesten
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Groepsdynamica