August: Osage County
DVD

August: Osage County ([2014])/ directed by John Wells

In Osage County in Oklahama komt een familie bijeen om de zieke moeder te ondersteunen bij een familiecrisis. Het loopt echter uit op onderlinge ruzies en schokkende onthullingen.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaanse speelfilm uit 2013 van regisseur John Wells, met Meryl Streep en Julia Roberts, die beiden voor hun rol een Oscarnominatie ontvingen. August: Osage County is de verfilming van het gelijknamige toneelstuk van Tracy Letts. Alle leden van de familie Weston komen samen om de zieke moeder Violet (Meryl Streep) bij te staan in een familiecrisis. Goede bedoelingen van alle leden ontaarden al snel in onderlinge ruzies, tirades en onverwachte onthullingen van familiegeheimen. Floortje Smit (Volkskrant, 20-3-'14) komt tot 3 sterren: '(...) hoe fijn het ook is om ze verbaal en soms zelfs fysiek te zien hakketakken, al deze sterren op de toppen van hun kunnen, verder komt August: Osage County uiteindelijk niet.' Scott van der Winden (Cinemagazine, 19-4-'14) geeft 3,5 sterren: '(...) De vaak smakelijke discussies en onthullingen vormen - samen met het sterke acteerwerk - de charme van 'August: Osage County'.

Specificaties

Engels | 5414937033027

Titel August: Osage County
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur John Wells ; Meryl Streep ; Julia Roberts ; Chris Cooper ; Ewan McGregor ; Tracy Letts
Type materiaal DVD
Uitgave [Rijen] : Paradiso Home Entertainment, [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (119 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Meryl Streep, Julia Roberts, Chris Cooper, Ewan McGregor, Juliette Lewis, Benedict Cumberbatch. - Engels of Frans gesproken, Nederlands of Frans ondertiteld. - Gebaseerd op een roman van Tracy Letts - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2013
ISBN 5414937033027
PPN 380155265
Genre familieroman
Thematrefwoord Familierelaties
Taal Engels