The Armstrong lie
DVD

The Armstrong lie ([2014])/ produced by Frank Marshall, Matt Tolmach, Alex Gibney, written and directed by Alex Gibney

Documentaire over de Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong (1971-) die door zijn systematische dopinggebruik zijn zeven Tour de France zeges kwijtraakte.

Aanwezigheid

Recensie

Lance Armstrong (1971) was een fenomenale wielrenner met vele overwinningen waaronder zeven Tour de Frances. Maar de dopingzaak rondom hem heeft een grote schaduw geworpen over zijn successen. Deze documentaire begint met zijn interview bij Ophra Winfrey, het onderzoek naar zijn dopinggebruik en het vernietigende oordeel dat hij zijn zeges moest inleveren. Het programma bevat vele interviews met relevante sleutelfiguren rondom Lance, informatie van experts, achtergrondinformatie over het onderzoek naar deze grootse dopingzaak en veel informatie over Lances privéomstandigheden. Met uniek beeldmateriaal en mooie opnames van wielertochten. De film werd genomineerd voor verschillende prijzen waaronder een Bafta voor Beste documentaire. Regisseur Alex Gibney won eerder een Oscar voor 'Taxi on the dark side'. Bevat verschillende extra's waaronder een vraaggesprek met enkele betrokkenen en audiocommentaar van de regisseur.

Specificaties

Engels | 8712609601947

Titel The Armstrong lie
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Alex Gibney ; Frank Marshall
Type materiaal DVD
Uitgave Hilversum : licensed to and distributed by Sony Pictures Home Entertainment BV, [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (119 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engels gesproken, 13 ondertiteld waaronder Nederlands - Bevat ook onder meer: Audiocommentaar van Alex Gibney ; Q&A met Alex Gibney, Frank Marshall, Bill Strickland, Jonathan Vaughters & Betsy Andreu ; Verwijderde scènes
ISBN 8712609601947
PPN 377497975
Rubriekscode 618.54
Taal Engels
Onderwerp algemeen Armstrong, Lance ; Doping; Wielrennen
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Wielrenners