Het dagboek van Nurdius Maximus in Pompeï
Boek

Het dagboek van Nurdius Maximus in Pompeï ([2014])/ Tim Collins, vertaling [uit het Engels]: Reggie Naus ; illustraties: Andrew Pinder

Nurdius (12, ik-figuur) vertelt in zijn dagboek hoe hij met zijn vader naar Pompei reist. Eenmaal aangekomen ontdekken ze een stinkende, rokende berg die voor veel ophef zorgt. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het is 40 jaar voor Christus. De Romeinse Nurdius (13) vertrekt met zijn ouders naar Pompeï. Zijn vader moet er belasting innen. Het stinkt in Pompeï naar vissaus, de mensen zijn er dom en van belasting betalen willen ze niets weten. Spannend wordt het voor Nurdius als hij met Decima het geheim van de verdwenen leraar Numerius ontrafelt. Er dreigt een groot gevaar voor Pompeï, maar zie dat die bijgelovige mensen maar eens duidelijk te maken... Dit in dagboekvorm vertelde verhaal heeft veel weg van de bekende dagboekserie 'Het leven van een loser': het speelse lettertype op een zeer ruime bladspiegel en de vele zwart-witillustraties met tekstballonnetjes. Het verhaal is oppervlakkig en voorzien van veel (flauwe) grappen, maar zal een breed publiek aanspreken. Mooi meegenomen is de kennis van de klassieke oudheid die kinderen spelenderwijs opdoen. Achterin staat een Romeinse woorden- en cijferlijst en ook wordt over de veel beroemdere uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus verteld. Derde boek over Nurdius Maximus*. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021672960 | 191 pagina's

Titel Het dagboek van Nurdius Maximus in Pompeï
Auteur Tim Collins
Secundaire auteur Reggie Naus ; Andrew Pinder
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2014]
Overige gegevens 191 pagina's - illustraties, plattegrond - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Diary of Dorkius Maximus in PompeïOO. - London : Buster, 2014
ISBN 9789021672960
PPN 372652735
Genre historische roman
Thematrefwoord Romeinse Oudheid ; Dagboeken ; Vulkaanuitbarstingen
Taal Nederlands