Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Plechtig vermoord
Boek

Plechtig vermoord ([2014])/ J.D. Robb, vertaling [uit het Engels]: Textcase

Inspecteur Eve Dallas van de politie van New York onderzoekt in 2058 de dood van een collega en komt terecht in de wereld van satanisme en hekserij.

Aanwezigheid

Recensie

In de vergaand geautomatiseerde en gedigitaliseerde VS van 2058 gaat Eve Dallas, inspecteur bij politie New York op condoleancebezoek na de plotselinge dood van haar oudere collega Frank door een hartstilstand. Een dag later wordt ze door de commissaris gevraagd deze dood te onderzoeken, omdat er drugs in het spel lijken te zijn. Geholpen door Franks kleindochter Alice, én haar man Roarke, met wie ze pas is getrouwd, komt Eve al gauw terecht in de wereld van satanisme en hekserij. Als Alice op een vreemde manier is aangereden en later overlijdt, wordt duidelijk dat er veel aan de hand is. Onder pseudoniem J.D. Robb schrijft de Amerikaanse bestsellerauteur (1950) futuristische, romantische misdaadromans, waarvan dit de vijfde (1997) is in de Eve Dallas-serie. Doordat het tijdsbeeld vaag blijft, is de wereld van Eve, net als haar werk, nog steeds prettig herkenbaar in dit spannende verhaal dat met veel nieuwe verwikkelingen, veel vaart en wat romantiek uitloopt op een verrassend en overtuigend slot. Goede vertaling. Zwart omslag met foto in oranjebruintinten van vrouw in New York. Normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789022569108 | 348 pagina's

Titel Plechtig vermoord
Auteur J.D. Robb
Instelling /TextCase, Utrecht ; /Sebes & Van Gelderen Literair Agentschap, Amsterdam
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2014]
Overige gegevens 348 pagina's - 22 cm
Annotatie Deze uitgave is mede tot stand gekomen door Sebes & van Gelderen Literair Agentschap - Vertaling van: Ceremony in death. - New York : Berkley, (c)1997
ISBN 9789022569108
PPN 370666283
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Toekomst
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Eve Dallas-serie
Boek

Eve Dallas-serie (2018-...)

vol. dl. 5
Uitgeleend
J.D. Robb