Het leukste kookboek voor jongens
Boek

Het leukste kookboek voor jongens (2013)/ Abigail Wheatley, illustraties: Erica Harrison ; foto's van Howard Allman ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Yvonne van 't Hul-Aalders

Bak je eigen chocolademuffins, maak een smoothie of vul een pitabroodje. Uitgave met spiraalband met stapsgewijze uitleg, enige werktekeningen en kleurenfoto's van de gerechten. Voor jongens (en ook meisjes) vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Recensie

Sinds er de nodige tv-programma's zijn waarin Jamie Oliver en andere vlotte jonge mannen laten zien dat het helemaal niet moeilijk is om de meest fantastische gerechten te bereiden, is koken ook voor veel jongeren een leuke en stoere hobby geworden. Dit kookboek mikt op een jong publiek, en dan vooral jongens. Op een laconieke manier wordt verteld wat je zoal moet weten voordat je begint met koken ('Was je handen'), over nuttig gereedschap, de voorbereiding van basisingrediënten, veiligheidstips enz. Daarna volgen hoofdstukken over snelle snacks, hoofdgerechten, en zoetigheden. Er zijn alleen recepten van gemakkelijk te maken gerechten die kinderen lekker vinden. Die recepten staan goed, stap voor stap, beschreven en getekend. Van de eindresultaten zijn eetlust opwekkende kleurenfoto's opgenomen. Elk recept is uitgewerkt op een andere kleur papier. De uitgave heeft een stevige groene spiraal binnen de band, waardoor het boek goed blijft open liggen als je aan het koken bent. Dit in combinatie met de overzichtelijke, speelse lay-out en een goed register maken het boek heel aantrekkelijk voor jongens (en ook meisjes) vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044739053 | 62 pagina's

Titel Het leukste kookboek voor jongens
Auteur Abigail Wheatley
Secundaire auteur Erica Harrison ; Howard Allman ; Yvonne van 't Hul-Aalders
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, 2013
Overige gegevens 62 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Cookbook for boys. - London : Usborne, (c) 2011
ISBN 9789044739053
PPN 375915206
Rubriekscode 629.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kookboeken
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Kookboeken