Le grand Meaulnes
Boek

Le grand Meaulnes ([2003])/ Alain-Fournier, texte adapté par Émilie Choiseul et Lise Pascal ; rédaction: Domitille Hatuel ; illustrations: Ivan Canu

Een vrijgevochten schooljongen ziet zijn dromen stranden op de harde werkelijkheid. Vereenvoudigde versie met achtergrondinformatie en cd.Augustin hervindt na lang zoeken zijn geliefde Yvonne. Het paradijselijk geluk houdt geen stand en een tragedie kondigt zich aan. Met cd en opdrachten. Vanaf ca. 14 jaar.

Recensie

Treurnis om de vergankelijkheid van de jeugd. Augustin Meaulnes, vrijgevochten boerse schooljongen, hervindt na lang zoeken zijn geliefde Yvonne de Galais, ooit eerder ontmoet tijdens een verblijf op een geheimzinnig vervallen landgoed, en trouwt met haar. Het paradijselijk geluk houdt geen stand en een tragedie kondigt zich aan. Het poëtisch realisme, ook in deze sterk ingekorte, multimediale schooleditie sfeervol behouden, vormt een hecht fundament dat zin geeft aan de zwerftocht van Meaulnes, aan dromen en daden, maar omkleedt deze ook met een overdaad aan op zich wel nuttige leer- en oefenstof: begripsvragen, grammatica, woordenkennis, invul- en herhalingsschema's, audio-cd, functionele illustraties in kleur, cultuur-historische context, internetverwijzingen en een eindtoets. Overigens een toegankelijke entree tot leven en werk van een karakteristieke Franse schrijver (1886-1914). Niveau: A2. Vanaf ca. 14 jaar.

Specificaties

Frans | 9788853000965 | 111 pagina's

Titel Le grand Meaulnes
Auteur Alain-Fournier
Secundaire auteur Émilie Choiseul ; Lise Pascal ; Domitille Hatuel ; Ivan Canu
Type materiaal Boek
Uitgave Genova : Cideb Editrice, [2003]
Overige gegevens 111 pagina's - illustraties, foto's, kaart, portret - 21 cm
Annotatie Gebaseerd op: [Le grand Meaulnes. - 1913]
ISBN 9788853000965
PPN 377312711
Thematrefwoord Verliefdheid ; Dromen
Taal Frans