Land of storms
DVD

Land of storms ([2014])/ directed by Ádám Császi

Een homoseksuele Hongaarse jongen probeert zich staande te houden in een Duits voetbalteam, maar na een ruzie gaat hij terug naar Hongarije waar hem andere problemen wachten.

Recensie

Hongaars drama uit 2014 van Ádám Császi. De jonge Hongaarse voetballer Szabolcs en de Duitse Bernard spelen in hetzelfde Duitse voetbalteam, zijn kamergenoten en onafscheidelijk. Na een ruzie tussen de twee vrienden besluit Szabolcs het voetbal de rug toe te keren en terug te gaan naar Hongarije, waar zijn grootvader hem een boerderij nagelaten heeft. Hij wordt verliefd op Áron, hetgeen niet goed valt in het conservatieve dorp. Als ook zijn oude teamgenoot Bernard opduikt, moet Szabolcs pijnlijke keuzes maken. Patricia Smagge (Cinemagazine, 11-4-'14) geeft 3 1/2 van 5 sterren: '(...) Ádám Császi maakt met 'Land of Storms' een opvallend en zelfverzekerd debuut. Hij maakt optimaal gebruik van de schoonheid van landelijk Hongarije en het talent van de drie hoofdrolspelers. Hij toont zowel de dromerige, liefdevolle kant in het leven van deze jongens, als de keiharde, vijandige buitenwereld.' Vertoond tijdens het Gay & Lesbian Summer Film Festival 2014.

Specificaties

Hongaars | 8717249482505

Titel Land of storms
Uniforme titel Viharsarok
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Ádám Császi ; Andras Süto
Type materiaal DVD
Uitgave Amsterdam : Homescreen, [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (105 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Andras Süto, Sebastian Urzendowsky, Ádám Varga, Lajas Ottó Horváth. - Hongaars, Duits en Engels gesproken, Frans en Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Hongarije, 2014 - Oorspronkelijke titel: Viharsarok
ISBN 8717249482505
PPN 380153629
Genre romantische verhalen
Thematrefwoord Homoseksuele mannen ; Voetbal ; Hongarije
Taal Hongaars