Broederschap
Boek

Broederschap (oktober 2014)/ Hilary Mantel, vertaald door Ine Willems

Beschrijving van de Franse Revolutie vanuit het oogpunt van bekende Franse revolutionairen zoals Danton en Robespierre. Vervolg op 'Vrijheid' en 'Gelijkheid'.

Aanwezigheid

Recensie

Laatste deel van de trilogie 'Een veiliger oord' over de Franse Revolutie, na 'Vrijheid' en 'Gelijkheid'*. De roman beslaat de periode 1792-1794 die bekend staat als het Schrikbewind. Na een schijnproces wordt koning Lodewijk XVI ter dood veroordeeld. De revolutionairen roepen de Eerste Republiek uit. Tijdens het bewind van de fanatieke Jacobijnen raken de gevangenissen overvol met vermeende vijanden van het regime. Onder het nieuwe onthoofdingsapparaat de guillotine rollen duizenden hoofden van tegenstanders van de revolutie. Wederom zit de auteur haar hoofdpersonen, de vrienden Robespierre, Desmoulins en Danton, dicht op de huid. Robespierre, bijgenaamd de Onkreukbare, treedt tijdens deze periode op de voorgrond. Met zijn onwankelbare beginselen is hij verantwoordelijk voor veel executies. Uiteindelijk komt hij zelfs tegenover zijn vrienden te staan. Politieke verschillen, maar vooral ook privékwesties zijn doorslaggevend. In dit deel is er veel aandacht voor de vrouwen van de revolutionairen. Met kaart van Parijs, nawoord, wie-is-wie en schema van revolutionaire staatsinstellingen. Geen gemakkelijk boek, maar niet te missen voor lezers van de eerste delen en voor liefhebbers van de persoonlijke stijl van de auteur. Normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789056724795 | 432 pagina's

Titel Broederschap
Auteur Hilary Mantel
Secundaire auteur Ine Willems
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Signatuur, oktober 2014
Overige gegevens 432 pagina's - kaart - 23 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Vertaling van het derde en laatste deel van: A place of greater safety. - London : Viking, 1992
ISBN 9789056724795
PPN 374666601
Genre historische roman
Thematrefwoord Franse Revolutie
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Een veiliger oord
Boek

Een veiliger oord (2014-...)

vol. dl. 3
Uitgeleend
Hilary Mantel