LEGO® Star Wars ™
Boek

LEGO® Star Wars ™ de Dark Side (2014)/ door Daniel Lipkowitz, aanvullende fotografie door Gary Ombler ; Nederlandse vertaling [uit het Engels] Olav Beemer

Maak kennis met de gevaarlijkste Legofiguren in het sterrenstelsel, namelijk de Dark Side van Star Wars. Bekijk o.a. ruimtegevechten en starfighters. Met kleurenfoto's uit o.a. de film. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Na de uitgave 'Lego Star Wars: alle figuren'* (2012) verschijnt dit vij grote, ook aantrekkelijk uitgevoerde boek, maar dan specifiek over de Dark Side. Hier wonen de Sith's, de gevaarlijke tegenstanders van de Jedi onder leiding van Darth Sidious. Op basis van een thematische indeling (de krachten, de lessen, de vijanden etc.) komen veel onderdelen uit het verfilmde verhaal aan de orde waarbij kleurenfoto's worden getoond van scènes rondom dat thema met de Lego-figuren en modellen die horen bij deze serie. Zoals de bondgenoten van de Dark Side: korte, goed te volgen teksten, foto van een zwaardgevecht en van het ruimteschip dat bij deze bondgenoten hoort. De kleurenfoto's die de modellen (o.a. figuren, vliegtuigen en wapens) vergroot weergeven, zijn prachtig, de verklarende teksten bijna verhalend. Op het voorplat staat een grimmige Sith. Bij het handelsexemplaar wordt een exclusief Lego-figuurtje** geleverd van keizer Palpatine. Doelgroep is iedereen, van jong tot oud, die zich verbonden voelt met het thema Star Wars en met Lego. Voor hen is het niet alleen een soort sprookjesboek, een kijkboek maar ook een catalogus. Er verschenen ook soortgelijke uitgaven over o.a. Lego Friends*** en Harry Potter. Zeer fraaie uitgave met register en woordenlijst. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044345865

Titel LEGO® Star Wars ™ : de Dark Side
Uniforme titel De Dark Side Star wars
Auteur Daniel Lipkowitz
Secundaire auteur Gary Ombler ; Olav Beemer
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : The House of Books, 2014
Annotatie Met index - Vertaling van: LEGO® Star WarsTM The Dark Side. - London : Dorling Kindersley
ISBN 9789044345865
PPN 377416215
Rubriekscode 624.19
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Lego Star Wars; Catalogi
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Speelgoed