De reputaties
Boek

De reputaties (2014)/ Juan Gabriel Vásquez, vertaald door Brigitte Coopmans

Een oude, befaamde en gelauwerde spotprenttekenaar wordt geconfronteerd met een incident met een politicus uit het verleden.

Aanwezigheid

Recensie

De Colombiaanse schrijver (1973) heeft met romans als 'De informanten' en 'Het geluid van vallende dingen' een stevige internationale reputatie opgebouwd. Dit is een voor zijn doen opvallend intimistische roman over een oude, befaamde en gelauwerde spotprenttekenaar die geconfronteerd wordt met een incident uit het verleden. Bijna dertig jaar eerder zou tijdens een feestje bij hem thuis een minister een vriendinnetje van zijn zevenjarige dochter hebben betast. De spotprent die de tekenaar naar aanleiding van deze verdenking maakte betekende in één klap het einde van de carrière van de politicus, die korte tijd later zelfmoord pleegde. Het oprakelen van deze episode roept de vraag op of de politicus wel schuldig was. Confronterend is ook het feit dat de politicus niet bang was voor zijn publieke reputatie, maar voor de negatieve indruk die de spotprenten van de tekenaar bij zijn kinderen zouden maken. Zijn bezorgdheid hierover staat in contrast met de handelwijze van de tekenaar, die bij de keuzes in zijn leven het publieke vaak een hogere prioriteit heeft gegeven dan het persoonlijke. Normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789056725020 | 139 pagina's

Titel De reputaties
Auteur Juan Gabriel Vásquez
Secundaire auteur Brigitte Coopmans
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Signatuur, 2014
Overige gegevens 139 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaald uit het Spaans - Vertaling van: Las reputaciones. - Madrid : Santillana Ediciones Generales, S.L., 2013
ISBN 9789056725020
PPN 376287209
Genre politieke roman
Taal Nederlands