The voice
Boek

The voice vriendschap, muziek en de prijs van de roem ([2014])/ Sophia Bennet, vertaling [uit het Engels]: Carla Hazewindus

Iemand zet ongevraagd opnamen van het bandje van Sasha (16, ik-figuur) en haar vriendinnen online. Ze krijgen onvewacht zoveel aanhang, dat ze auditie mogen doen. Alleen vindt de jury dat ze beter zonder Sasha's hartsvriendin Rose verder kunnen gaan... Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

Sasha (16, ik-figuur) woont in Somerset. Samen met hartsvriendin Rose en twee vriendinnen vormt ze een bandje. Sasha maakt opnamen met haar iPhone, maar iemand steelt die en zet een filmpje op Interface (een soort Facebook). Gebruikers kunnen stemmen en het filmpje krijgen zo veel stemmen dat de vriendinnen auditie mogen doen. De jury stelt echter voor om zonder Rose verder te gaan. Sasha vertelt dit aan haar, maar heeft hiervan meteen spijt, want hun vriendschap is voorbij. De finale is een fiasco, maar heeft ook een grote verrassing, want Rose verzorgt een solo-optreden. Terwijl Sasha en haar vriendinnen worden afgemaakt op Interface en Twitter, wordt Rose een grote ster. Sasha doet alles om het weer goed te maken met Rose. Hip en eigentijds meidenboek vol name-dropping van bekende artiesten. Na de finale verandert de toon en wordt de lezer zich bewust van de risico's en manipulaties van tv en internet. De meiden komen echt over en zullen de doelgroep zeker aanspreken en duidelijk maken dat beroemd zijn ook nadelen heeft. De auteur schreef eerder 'The look'*, waarin de hoofdpersoon onverwacht wordt ontdekt als fotomodel. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044343755 | 319 pagina's

Titel The voice : vriendschap, muziek en de prijs van de roem
Auteur Sophia Bennett
Secundaire auteur Carla Hazewindus
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Chicken House, [2014]
Overige gegevens 319 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: You don't know me. - London : Chicken House, (c)2013
ISBN 9789044343755
PPN 369591437
Thematrefwoord Audities ; Vriendschap
Taal Nederlands