The Borgias. 3: Season 3
DVD

The Borgias. 3: Season 3 ([2014])/ Neil Jordan, music by Trevor Morris

In de 15e eeuw stelt een lid van de beruchte Spaanse maffiafamilie alles in het werk om de nieuwe paus te worden. Eenmaal als paus Alexander VI op de troon denkt hij vooral aan zijn eigen gewin.

Aanwezigheid

Recensie

Derde en laatste seizoen van de Iers-Canadese coproductie (2013). Geproduceerd door dezelfde makers als The Tudors, scenario en idee van Neil Jordan. Net als in The Tudors wordt in The Borgias vrij omgesprongen met de historische feiten en is er vaak gekozen voor geruchten waaruit blijkt dat de Spaanse maffiafamilie Borgia in de vijftiende eeuw bestond uit kuipende en gifmengende intriganten die slechts oog hadden voor hun eigen gewin. De nieuwe paus Alexander VI, een intrigant uit de Borgia familie, gespeeld door Jeremy Irons, probeert zijn onechte kinderen te bevoorrechten. Uiteraard stuit hij op veel tegenkrachten binnen en buiten zijn hof. Rosan Hollak (NRC 7/8 juli 2012) is enthousiast: 'De serie is een aanrader. Niet alleen door het goede acteerwerk (ondermeer van de Nederlandse actrice Lotte Verbeek als de maîtresse van de paus) maar ook omdat de prachtige kostuums en decors de toeschouwer direct terugvoeren naar de Renaissance.' Een vierde seizoen stond gepland, maar ging vanwege de hoge productiekosten niet door. Niet te verwarren met de miniserie uit 2011 'Borgia: ambition, passion, power.*' Deze set bevat 10 afleveringen. Uitgezonden door de AVRO.

Specificaties

Duits | 5050582974140

Titel The Borgias. 3: Season 3
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Neil Jordan ; Jeremy Irons ; François Arnoud ; Trevor Morris
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Paramont Pictures, [2014]
Overige gegevens 4 dvd-video's (ongeveer 483 min.) - kleur, geluid, breedbeeld (1.78:1) - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Jeremy Irons, François Arnoud, Holliday Grainger. - Duits, Engels of Frans gesproken, 8 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Omslag vermeldt: The final season. - rugtitel: Seizoen III - Videoversie van de televisieserie: Ierland ; Canada ; Hongarije : LB Televisions Productions, (c)2014 - Bevat ook onder andere: Commentary ; Our daily meal ; Behind the scenes ; Outtakes
ISBN 5050582974140
PPN 382013352
Genre historische roman - biografie
Thematrefwoord Borgia, ... (familie)
Taal Duits

Relaties/Serie

The Borgias
DVD

The Borgias (2012-...)

vol. Seizoen 3
Uitgeleend