Waar is het paard van Sinterklaas?
DVD

Waar is het paard van Sinterklaas? ([2014])/ producent Burny Bos, regie Mischa Kamp

Amerigo, het paard van Sinterklaas, staat in de manege waar Winky (9) vaak komt. Ze wil erg graag op Amerigo rijden, maar het paard is te groot voor haar. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Na 'Het paard van Sinterklaas?' maakte regisseur Mischa Kamp in 2007 het vervolg 'Waar is het paard van Sinterklaas?' Het scenario is opnieuw geschreven door Tamara Bos, gebaseerd op het door haarzelf geschreven boek*, in de hoofdrol speelt weer Ebbie Tam. De nu negenjarige Winky, dochter van een Chinees echtpaar dat een restaurant runt, is gek op paarden. Ze mag helpen met de verzorging van het paard Amerigo, het paard van Sinterklaas, dat gestald staat in de manege. Als Winky jarig is, mag ze voor het eerst paardrijles nemen. Maar dan is het paard van Sinterklaas verdwenen. Rianne van der Molen (Algemeen Dagblad 11-10-'07) noemt het: '(...) een wonderschone kinderfilm, al is hij luchtiger en minder betoverend dan het succesvolle eerste deel.' Floortje Smit (Volkskrant 11-10-'07): '(...) hoewel Waar is het paard? de meer gebaande paden betreedt en een minder strak scenario heeft, is het nog steeds een goede en spannende jeugdfilm. Scenarioschrijfster Tamara Bos laat opnieuw haar inzicht in de kindergeest zien. De film zit vol kinderlogica en -gesprekjes (...). Bovendien is Winky een prettige kinderheldin en Ebbie Tam de gedroomde actrice voor de rol.' Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands

Titel Waar is het paard van Sinterklaas?
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Mischa Kamp ; Ebbie Tam ; Tamara Bos ; Burny Bos
Type materiaal DVD
Uitgave Amsterdam : In the Air, [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 80 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder meer : Burny Bos. - Nederlands gesproken. - Gebaseerd op het boek van Tamara Bos - Videoversie van de film: Nederland : BosBros. Film-TV Prod. in samenwerking met Warner Bros, 2007 - Vervolg op: Het paard van Sinterklaas - Bevat ook onder meer: Achter de schermen
PPN 376286326
Genre sinterklaas
Thematrefwoord Sinterklaas ; paarden
Taal Nederlands