De verzamelde werken van A.J. Fikry, boekhandelaar
Boek

De verzamelde werken van A.J. Fikry, boekhandelaar roman ([2014])/ Gabrielle Zevin, vertaald [uit het Engels] door Lidwien Biekmann

Na de dood van zijn vrouw adopteert een intellectuele boekhandelaar (39) de dochter van een studente die zelfmoord heeft gepleegd.

Aanwezigheid

Recensie

Titelheld Fikry is boekhandelaar op het fictieve Alice Island. Na de dood van zijn vrouw is hij de zin in het leven verloren en gaat het met zijn zaak bergafwaarts. Als ook nog een bijzondere uitgave van 'Tamerlane' van Edgar Allen Poe wordt gestolen, lijkt het einde nabij. Dan vindt hij in zijn winkel een achtergelaten peuter. Uiteraard 'smelt' Fikry en neemt hij de zorg voor deze Maya op zich. Als dan ook nog zijn gevoelens voor de vertegenwoordigster van een uitgeverij worden beantwoord, is zijn nieuwe geluk compleet. De Amerikaanse schrijfster (1977), van wie eerder twee jongerenromans werden vertaald, schreef een weliswaar voorspelbaar maar innemend verhaal, waarin een kleine onafhankelijke boekhandel opbloeit, een kind dat tussen boeken opgroeit zich ontwikkelt tot verwoed lezeres en aankomend schrijfster, en niet-lezers fanatieke leesclubdeelnemers worden. De hoofdstukken worden voorafgegaan door beschouwingen van Fikry voor Maya over zijn favoriete korte verhalen. Een 'boekensprookje' dat wie vreest voor teloorgang van het gedrukte woord en van boekhandels moet opmonteren. Vrij kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789025440862 | 222 pagina's

Titel De verzamelde werken van A.J. Fikry, boekhandelaar : roman
Auteur Gabrielle Zevin
Secundaire auteur Lidwien Biekmann
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Atlas Contact, [2014]
Overige gegevens 222 pagina's - ill - 21 cm
Annotatie Vertaling van: The storied life of A.J. Fikry. -Algonquin Books, (c)2014
ISBN 9789025440862
PPN 371736501
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Boeken ; Adoptie
Taal Nederlands