iHappiness
Boek

iHappiness bewust leven in het digitale tijdperk ([2014])/ Max Strom, vertaling: [uit het Engels] Engelien Scholtes

Zelfhulpgids met oefeningen voor meer zelfbewustzijn in een tijd waarin het digitale leven het werkelijke bestaan dreigt over te nemen.

Aanwezigheid

Recensie

In de moderne tijd dreigt het digitale leven voor veel mensen het werkelijke leven over te nemen. Daardoor zullen ze volgens de auteur, publicist, leraar en coach op het gebied van persoonlijke groei en transformatie, vroeg of laat beseffen dat ze de kans op een rijk en betekenisvol leven hebben gemist (een 'bijna-levenservaring' genoemd). Strom signaleert een tweetal trends in de moderne samenleving: een exponentieel exploderende technologische ontwikkeling en een vermindering van een persistent geluksgevoel bij mensen. Mensen worden in toenemende mate door de technologie overheerst en afgeleid, zodat ze vervreemd raken van zichzelf. Om deze situatie te keren, formuleert de auteur drie richtlijnen: word zelfbewust, besteed je tijd op zinvolle wijze en maak jezelf dagelijkse oefeningen eigen die je sterker maken. Daarbij gaat het om Hatha-yoga, meditatie en bewuste ademhaling. Het boek bevat praktische richtlijnen voor oefening en training van het zelfbewustzijn. Een helder, praktisch en toegankelijk boek over een eigentijds probleem dat veel mensen zal aanspreken.

Specificaties

Nederlands | 9789020210934 | 215 pagina's

Titel iHappiness : bewust leven in het digitale tijdperk
Auteur Max Strom
Secundaire auteur Engelien Scholtes
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : AnkhHermes, [2014]
Overige gegevens 215 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: There's no App for happiness : how to avoid a near-life experience. - New York : Skyhorse Publishing, 2013
ISBN 9789020210934
PPN 372583180
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Levenskunst ; Sociale media ; Ontspanningsoefeningen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Levenskunst