Think like a freak
Boek

Think like a freak dwarsdenkers bereiken meer (2014)/ Steven D. Levitt & Stephen J. Dubner, vertaald [uit het Engels] door Pon Ruiter

Betoog aan de hand van voorbeelden over hoe men kan 'dwarsdenken' en welke voordelen het heeft om deze niet gangbare of ongebruikelijke manier van redeneren te gebruiken.

Recensie

Van deze auteurs verschenen reeds eerder twee boeken over 'freakonomics'. Het wordt vertaald als 'dwarsdenken'. Volgens hen is het een andere manier van denken in de economie, waarbij de beste oplossingen worden gevonden met een niet-gangbare of ongebruikelijke logica. Zij gaan ervan uit dat mensen bij het stellen van vragen, het vinden van oorzaak-gevolg-relaties en het zoeken van oplossingen worden beïnvloed door meningen, vooroordelen, prioriteiten, overtuigingen etc. van henzelf en anderen. Uit hun betoog blijkt duidelijk dat economie een wetenschap over menselijk gedrag is. Want door het anders interpreteren van waargenomen feiten wordt een probleem anders geformuleerd en kan vervolgens een betere oplossing worden gevonden. Zij adviseren om altijd rekening te houden met de potentiële interpretaties van waarnemingen en andere bewerkingen van de 'feiten'. Met behulp van diverse (soms erg gedetailleerde) voorbeelden laten zij zien hoe men kan 'dwarsdenken' en dat het kan lonen. Deze uitgave voor een breed publiek overlapt de voorafgaande veel en leest even gemakkelijk.

Specificaties

Nederlands | 9789023483601 | 237 pagina's

Titel Think like a freak : dwarsdenkers bereiken meer
Auteur Steven D. Levitt
Secundaire auteur Stephen J. Dubner ; Pon Ruiter
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Bezige Bij, 2014
Overige gegevens 237 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Think like a freak. - New York : William Morrow, (c)2014
ISBN 9789023483601
PPN 363083758
Rubriekscode 351
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Economische sociologie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Economische sociologie