De parel
Boek

De parel over zeemeerminnen en de zee (2014)/ Mirjam Oldenhave, tekeningen van Helen van Vliet ; fotografie: Istockphoto, Alamy, Studio Zwijsen, ShutterStock, Anke Werker, Hollandse Hoogte, Image Select, Rineke van Teeseling, ANP, Typisch Hollands

Lana is een zeemeermin. Ze vindt op een verre rots een schelp. Er zit een grote parel in. Maar hoe komt ze weer thuis? Met veel informatie over de zee. Verhaal AVI-E3, informatie AVI-M5. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Recensie

Zeemeermin Lana ziet in de verte iets glimmen. Ze zwemt ernaartoe en vindt een grote parel in een schelp. Maar dan weet ze de weg naar huis niet meer. Deeltje in de serie 'Lees en weet'* bedoeld voor kinderen die leren lezen, samen met iemand die al kan lezen. Indeling in elf getitelde hoofdstukjes die met de zee(meermin) te maken hebben, zoals zwemmen, de strandjutter, de zeehond, het kompas, boten, etc. Op de linkerpagina staat steeds de eenvoudige fictieve tekst met, op een uitzondering na, korte enkelvoudige zinnetjes en een- en tweelettergrepige woorden, AVI-E3. Royaal, goed leesbaar schreefloos lettertype. Zwierige tekeningen in blauw-geeltinten vullen de pagina verder op. Op de rechterpagina staat de moeilijkere non-fictietekst (AVI-M5) in kleiner lettertype met schreefjes met op het kind afgestemde uitleg over de verschillende zeeonderwerpen. Ter verduidelijking wordt hierbij fotomateriaal gebruikt. Een eenvoudig verteld samenleesboek met heel wat weetjes. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789027664457 | 27 pagina's

Titel De parel : over zeemeerminnen en de zee
Auteur Mirjam Oldenhave
Secundaire auteur Helen van Vliet
Type materiaal Boek
Editie 3e druk;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2014
Overige gegevens 27 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie 1e druk: 2008
ISBN 9789027664457
PPN 380223937
Genre sprookjes
Thematrefwoord Zeemeerminnen ; Verdwalen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Lees en weet
Boek

Lees en weet (2006-...)

vol. Zeemeerminnen
Uitgeleend