Nachtvuur
Boek

Nachtvuur ([2014])/ Uschi Zietsch, vertaling [uit het Duits]: Theo Barkel ; redactie: Latoya Meuris ; tekeningen: Gabriele Scharf

De jonge, uitverkoren ridder Rowarn ontdekt de waarheid over zijn demonische afkomst en levert strijd met de vijandige demon Femris. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

De jonge ridder Rowarn heeft zich bewezen door zijn heldendaden op het slagveld. De bondgenoten van Ardig Hal hebben echter verloren van het leger van de demon Femris. Rowarn is samen met de 'Visioenridder' Angmor en de onsterfelijke Tamron gevangengenomen door legerheer Heriodon, die hem met martelingen probeert te onderwerpen. Rowarn twijfelt of hij echt de 'Tweegespletene' is, die de splinters van het 'Tabernakel' kan samenvoegen. Rowarn is kind van een demon en een mens en zint wraak op de moordenaar van zijn moeder, de demon Nachtvuur. Hij ontsnapt samen met de Visioenridder (die altijd zijn helm op heeft) en de bewusteloze Tamron aan de magische gevangenis. Tijdens de reis naar heelmeesteres Arlyn ontdekt de jonge ridder veel over zijn ouders en de ware (verrassende) identiteit van Nachtvuur. Dit tweede deel van de serie 'De Woudzee kronieken'* is soms behoorlijk spannend, maar wordt ook onderbroken door wat langdradige sequenties die iets te lang duren. Het is niet bijzonder origineel (uitverkorene zoekt naar identiteit) maar door de vele goed uitgewerkte personages en heldere verhaallijn wel goed leesbaar. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789490767495 | 350 pagina's

Titel Nachtvuur
Auteur Uschi Zietsch
Secundaire auteur Theo Barkel ; Latoya Meuris
Type materiaal Boek
Uitgave Rijen : Uitgeverij Macc, [2014] - Maastricht : Zilverspoor
Overige gegevens 350 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Nachtfeuer. - Lübbe, (c)2011
ISBN 9789490767495
PPN 371693772
Genre science-fiction
Thematrefwoord Demonen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Woudzee kronieken
Boek

De Woudzee kronieken (2012-...)

vol. bk. 2
Uitgeleend
Uschi Zietsch