Spelen met gedichten
Boek

Spelen met gedichten gedichten voor kinderen van 10 - 14 jaar met vragen en opdrachten ([2014])/ Pierre Eggels, illustraties: Imke Meeusen

Gedichten van bekende dichters rond onderwerpen als dieren, liefde en uiterlijk. Met opdrachten en gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit tweede deel van 'Spelen met gedichten' is bedoeld voor kinderen van 10-14 jaar. Het eerste deel* was gericht op kinderen van 6 tot 10 jaar. Er is een ruime keuze gemaakt uit poëzie door de eeuwen heen van Nederlandse en Vlaamse dichters, met een grote nadruk op gedichten voor kinderen uit de twintigste eeuw. Zo staat er werk in van o.a. Edward van de Vendel, Kees Spiering, Hans Dorrestijn en Bies van Ede. Er zijn ook wat gedichten van kinderen opgenomen. Elk gedicht gaat vergezeld van diverse vormen van vragen en opdrachten. Er moet veel nagedacht en gepraat worden over de problematiek die sommige dichters aan de orde stellen. Daarnaast wordt kinderen gevraagd creatief te zijn in woord en beeld, zijn er spelopdrachten en ook zogenaamde 'weetjes', die hier en daar iets van de theorie rond poëzie uitleggen. Elk gedicht is ingedeeld bij een thema. Er zijn drie leeftijdscategorieën (vanaf 10, 11 en 12 jaar), maar die indeling komt wat kunstmatig over. Geïllustreerd met enkele gekleurde tekeningen. Als ontdek- en verwerkingsboek lijkt dit boekje te kunnen voorzien in een behoefte in het basisonderwijs en de brugklas. Met achterin een bronnenoverzicht, een themalijst en een overzicht van weetjes. Om mee te werken met kinderen vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789088400995 | 94 pagina's

Titel Spelen met gedichten : gedichten voor kinderen van 10 - 14 jaar met vragen en opdrachten
Auteur Pierre Eggels
Secundaire auteur Imke Meeusen
Type materiaal Boek
Uitgave Katwijk z/h : Panta Rhei uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 94 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Deel 2 is het vervolg op de gelijknamige uitgave voor kinderen van 6 - 10 jaar
ISBN 9789088400995
PPN 370782011
Rubriekscode 475.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Poezieonderwijs; Basisonderwijs; Didactiek
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Poëzieonderwijs