Hell on wheels. Seizoen 3
DVD

Hell on wheels. Seizoen 3 ([2014])/ Joe Gayton

Een voormalig soldaat in het leger van de Zuidelijke Staten van Amerika werkt aan de aanleg van de transcontinentale spoorweg en is vastbesloten wraak te nemen op de soldaten van de Noordelijken die zijn vrouw en zoontje hebben vermoord.

Recensie

De Amerikaanse westernserie 'Hell on wheels' speelt rond 1865, kort na het einde van de burgeroorlog. Cullen Bohannan, voormalig soldaat in het leger van de Zuidelijke Staten, heeft werk gevonden als ploegleider bij de Union Pacific Railroad, een van de maatschappijen die werken aan de transcontinentale spoorweg die wordt aangelegd tussen de oost- en de westkust. Alle arbeiders, samen met handelaren, prostituees etc, wonen in een tijdelijke, wetteloze nederzetting die ze 'Hell on Wheels' noemen. In het derde seizoen (2013) geeft Cullen het op om te zoeken naar de soldaten van de Noordelijken die zijn vrouw en zoontje hebben vermoord, in plaats daarvan vecht hij tegen de financier van de spoorwegen Thomas Doc Durant. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 28-7-'12) schrijft over seizoen 1: '(...) De makers (...) halen veel overhoop: racisme, misbruik van vrouwen, corruptie, godsdienstwaanzin en wraakzucht. De serie is rauw en doet denken aan een combinatie van de tv-reeks Deadwood en Once Upon A Time In The West van Sergio Leone (...) Het eerste seizoen van Hell On Wheels bevat talloze verhaallijnen die aan het slot niet allemaal zijn afgerond. De reeks smaakt naar meer.' Bevat tien afleveringen.

Specificaties

Engels | 8713045242282

Titel Hell on wheels. Seizoen 3
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Anson Mount ; Colm Meaney
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Entertainment One, [2014]
Overige gegevens 3 dvd-video's (ongeveer 430 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Anson Mount, Colm Meaney, Common. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de televisieserie: Verenigde Staten : Nomadic Pictures, 2013
ISBN 8713045242282
PPN 380510189
Genre wild-west roman
Taal Engels

Relaties/Serie

Hell on wheels
DVD

Hell on wheels (2012-...)

vol. Seizoen 3
Uitgeleend