De onverwachte held van kamer 13B
Boek

De onverwachte held van kamer 13B ([2014])/ Teresa Toten, vertaling [uit het Engels] Esther Ottens

Adam heeft een dwangneurose. En dan wordt hij ook nog verliefd op Robin. Maar Adam is geen loser. Hij werpt zich op als de beschermer van zijn kwetsbare moeder, zijn stiefbroertje en natuurlijk van Robin. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Adam heeft een dwangneurose. Om zijn angsten te bezweren voert hij allerlei rituelen uit die het leven nog ingewikkelder maken dan het voor pubers toch al is. En dan wordt hij ook nog verliefd op Robin, een meisje in zijn therapiegroep... Maar Adam is geen loser. Als equivalent van zijn zelfgekozen alter-ego Batman werpt hij zich op als de beschermer van zijn kwetsbare moeder, zijn broertje en natuurlijk van Robin. Moedig gaat hij het leven aan, ook al is hij niet altijd de held die hij wil zijn. Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van Adam en zijn worsteling met het leven zal voor veel jongeren herkenbaar zijn als een uitvergroting van hun eigen angsten. Voor Adam is het leven een emotionele achtbaan. Zijn kijk op zijn stoornis en die van zijn medepatiënten bevat veel humor. Zijn toon is nuchter en doordrenkt met zelfspot, maar tegelijkertijd ook heel ernstig en oprecht. Daarnaast bevat het verhaal een flinke dosis spanning. Zo rijst de vraag waar de dreigbrieven vandaan komen waardoor zijn moeder steeds zo van slag raakt. Winnaar van een prestigieuze Canadese prijs. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025758219 | 240 pagina's

Titel De onverwachte held van kamer 13B
Auteur Teresa Toten
Secundaire auteur Esther Ottens
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, [2014]
Overige gegevens 240 pagina's - 21 cm
Annotatie Op omslag: Winnaar Governor General literary award - Vertaling van: The unlikely hero of room 13B. - Doubleday Canada, (c)2013
ISBN 9789025758219
PPN 376286881
Thematrefwoord Stiefgezinnen ; Verliefdheid ; Dwangneurosen ; Helden
Taal Nederlands