Japan
Boek

Japan ([2014])/ Patrick Catel, vertaling [uit het Engels]: Geert Renting ; eindredactie/bewerking: TekstBalk Redactiebureau (Ria Balk) en Corian Linnemans

Welke problemen heeft Japan na aardbevingen en tsunami's? Kennismaking met Japan voor wat betreft de geschiedenis, bestuur, landschappen, cultuur en dieren. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Handzame uitgave in de reeks 'Land in zicht'*, waarin telkens wordt ingezoomd op een land. In dit deel staat Japan centraal. Op toegankelijke, beeldende en gevarieerde wijze wordt ingegaan op aspecten als geschiedenis, regio's, planten en dieren, de organisatie van het land en de typische Japanse cultuur. Ook het Japan van vandaag wordt in beeld gebracht. Tot slot is er een overzicht van feiten, getallen en jaartallen. Deze aspecten worden boven aan elke linkerpagina gevisualiseerd in een legenda met herkenbare picto's. De informatie wordt aangereikt in kernachtige hoofdstukje, waarin vetgedrukte woorden verwijzen naar de woordenlijst achterin. Kleurenfoto's, grafiekjes, landkaarten, gekleurde kaders met bijzondere feiten verlevendigen de informatie. De gehele reeks is opgezet voor tieners die de interessante stof zelf, of samenwerkend, kunnen verwerken. Als lezer wordt voortdurend je interesse opgewekt en er zitten tips bij voor een werkstuk of spreekbeurt. Een handig register wijst de weg en je wordt verwezen naar verdere literatuur en informatieve websites. De oorspronkelijk Engelstalige uitgave (2012) is vertaald in vlot Nederlands, ook een aantal Japanse woorden maakt deel uit van de tekst. Aantrekkelijke en informatieve uitgave. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461751256 | 48 pagina's

Titel Japan
Auteur Patrick Catel
Instelling /TekstBalk Redactiebureau, Sint-Oedenrode
Secundaire auteur Geert Renting ; Ria Balk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 48 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Japan. - Capstone Global Library, (c)2012. - (Countries around the world)
ISBN 9789461751256
PPN 370143930
Rubriekscode Japan 991
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Japan
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Japan

Relaties/Serie

Land in zicht
Boek

Land in zicht (2014-...)

vol. Japan
Uitgeleend