Zwei Mütter
DVD

Zwei Mütter ([2014])/ Regie: Anne Zohra Berrached, Producer: Cosima Maria Degler

Een lesbisch stel met een kinderwens wordt geconfronteerd met zo veel obstakels dat hun relatie onder zware druk komt te staan.

Recensie

Duits docudrama van regisseur Anne Zohra Berrached met in de hoofdrollen Karina Plachetka, Sabine Wolf en Florian Weber. Een lesbisch stel wil graag een kind. Spermabanken en vruchtbaarheidsklinieken helpen echter geen lesbische paren maar uiteindelijk vinden ze een arts die hen wil helpen. Als alle pogingen niets opleveren, proberen ze zelf-inseminatie en commerciële spermadonoren. Alle tegenslagen zetten wel hun relatie onder druk. Berrached maakte voor het verhaal gebruik van de ervaringen van drie lesbische stellen. Patricia Smagge (Cinemagazine, i) geeft 3 1/2 ster (uit 5): 'Berrached koos ervoor het relaas van deze twee vrouwen - de enige rollen in de gehele film die door acteurs worden gespeeld - gortdroog te vertellen (...) Maar een beetje humor had de film de broodnodige lucht gegeven. De tactvolle manier waarop ze dit gevoelige thema aansnijdt verdient een pluim en dat geldt eveneens voor de gewaagde vorm waarin ze het verhaal goot. (...) De kracht van deze film ligt toch vooral in de overtuigende manier waarop Berrached de steeds complexer wordende relatie tussen beide vrouwen vastlegt.' Won verschillende prijzen op kleinere filmfestivals waaronder de Dialogue en Perspective op het Berlin International Film Festival.

Specificaties

Duits | 9789077835418

Titel Zwei Mütter
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Anne Zohra Berrached ; Karina Plachetka ; Sabine Wolf ; Cosima Maria Degler
Type materiaal DVD
Uitgave Hilversum : Arti Film, [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 75 min.) - kleur, geluid - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Karina Plachetka, Sabine Wolf, Florian Weber. - Duits gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Duitsland, 2013
ISBN 9789077835418
PPN 380586843
Genre sociale roman
Thematrefwoord Lesbische vrouwen ; Kunstmatige inseminatie
Taal Duits