De slag om Engeland
DVD

De slag om Engeland (2014)/ narrated by Liam Dale; produced by Sue Hosler, directed by Liam Dale

Uit een documentaireserie over de Tweede Wereldoorlog drie afleveringen die de rol van Groot-Brittannïe belichten in de periode juli 1940 tot en met maart 1941, beginnend met de Slag om Engeland.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    Kijken en Luisteren - 1e verd. - DVD's informatief GROOT-BRITTANNIE 945.3 SLAG

Recensie

Drie afleveringen uit de Britse tv-serie 'The Second World War: Countdown to victory: The ultimate timeline'. Aflevering 1 plaatst de slag om Engeland in de context van de aanloop en het uitbreken van de oorlog, het aantreden van Winston Churchill als premier, de Duitse invasieplannen en de Duitse bombardementen op Britse steden. Aflevering 2 toont de overgang van het West-Europese conflict naar een wereldoorlog. Met beelden van de ontwikkelingen in Azië, Oost-Europa, de Balkan en Oost-Afrika, de herverkiezing van president Roosevelt en de Amerikaanse volkswil om neutraal te blijven. In aflevering 3 is er aandacht voor de aanloop van de Duitse aanval op Rusland, de aanname van de Amerikaanse Leen- en pachtwet en de levering van oorlogsmateriaal aan de geallieerden. Ook de Britse 'Western desert campaign' tegen Italië in Noord-Afrika en de Duitse inmenging in dit theater door de inzet van het Afrika Korps onder generaal Rommel komen aan bod. Verder beelden van de essentiële rol van de vrouwen in de Engelse oorlogseconomie. De zwart-witbeelden zijn van redelijke kwaliteit en tonen de gebeurtenissen in 1940 en het voorjaar van 1941 vanuit een Engels gezichtspunt.

Specificaties

Engels | 8718754401777

Titel De slag om Engeland
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Liam Dale ; Sue Hosler
Type materiaal DVD
Uitgave [Etten-Leur] : marketed and distributed by TDM, 2014
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 165 min.) - zwart-wit, geluid - 12 cm
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. - Omslag vermeldt: Het grootste luchtgevecht uit de Tweede Wereldoorlog - Videoversie van de documentaires: Groot-Brittannië : Vibe Productions Ltd, (c)2009 - Bevat: Britain under attack ; Fighting further afield ; On land, in the air and all at sea
ISBN 8718754401777
PPN 38011786X
Rubriekscode Groot-Brittannië 945.3
Taal Engels
Onderwerp algemeen Groot-Brittannië; Wereldoorlog II ; Slag om Engeland
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Wereldoorlog II