Pim & Pom
DVD

Pim & Pom het grote avontuur ([2014])/ regie Gioia Smid

De twee poezen Pim en Pom worden meegenomen door de nichtjes Treesje en Sjaantje die van plan zijn om hen zelf te houden. Pim en Pom ontsnappen en moeten de weg terug naar hun eigen baasje zien te vinden. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Nederlands animatieavontuur van regisseur Gioia Smid met de avonturen van de twee bevriende katten Pim en Pom, naar de tekeningen die Fiep Westendorp (Jip & Janneke, Pluk van de Petteflet) vanaf 1958 maakte bij de verhaaltjes van Mies Bouhuys in het Parool. In deze lange animatiefilm nemen de nichtjes Treesje en Sjaantje de katten mee naar het park voor een picknick. Stiekem bedenken ze een plan om de katten te ontvoeren. Pim en Pom weten echter te ontsnappen maar verdwalen in de stad. Nu moeten ze hun baasje nog terug zien te vinden. De stemmen van de twee katjes worden ingesproken door Georgina Verbaan en Tjitske Reidinga. Jos van der Burg (Het Parool 9-4-'14) geeft 4 (van 5) sterren: '(...) een spannende en vrolijke animatiefilm voor kleine kinderen. En ouderen zien een fraaie hommage aan het werk van Fiep Westendorp.' Floortje Smit (Volkskrant 10-4-'14): 'Een kijkfeest is het, dat regisseur Gioia Smid voorzag van een oogstrelend, kraakhelder kleurenpalet. De animatoren, met zichtbaar veel liefde voor het materiaal, gaan voluit, ze durven juist het grafische, soms bijna abstracte van Westendorps werk te onderstrepen. Leuke liedjes* tussendoor, goede karakters: een cadeautje voor kleuters.' Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8716777950135

Titel Pim & Pom : het grote avontuur
Uniforme titel Pim en Pom Pim & Pom: het grote avontuur Pim en Pom: het grote avontuur
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Gioia Smid ; Georgina Verbaan ; Tjitske Reidinga ; Fiep Westendorp ; Mies Bouhuys
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : A-Film, [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 70 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Stemacteurs onder andere: Georgina Verbaan, Tjitske Reidinga, Plien van Bennekom, Bainca Krijgsman. - Nederlands gesproken. - Gebaseerd op de illustraties van Fiep Westendorp en de karakters van Mies Bouhuys - Videoversie van de animatiefilm: Nederland, 2014
ISBN 8716777950135
PPN 380486229
Taal Nederlands