Het jaar van de plaag
Boek

Het jaar van de plaag (april 2014)/ Jeff Carlson, vertaling [uit het Engels]: Latoya Meuris ; redactie: Latoya Meuris en Jos Weijmer

Een door de mens zelf geschapen nanotechvirus heeft een groot deel van de mensheid uitgeroeid; een klein groepje overlevenden gaat op zoek naar een geneesmiddel.

Recensie

Dit is het eerste in het Nederlands vertaalde boek van de Californiër Jeff Carlson. Hij oogstte er veel lof voor en het boek werd genomineerd voor een sciencefictionprijs. Een door de mens zelf geschapen nanotechvirus heeft grote delen van de mensheid uitgeroeid. Alleen op grote hoogte wordt het nanotech uitgeschakeld en kan de mens overleven, al is dat dan onder barre omstandigheden. In dit boek wordt een groepje overlevenden gevolgd dat de gevaarlijke reis vanuit de veilige bergen maakt naar lager gelegen gebieden op zoek naar een geneesmiddel tegen de plaag. De sleutel lijkt in handen te liggen van een nanotechwetenschapper aan boord van een ruimtestation. Een spannend, hard-realistisch geschreven verhaal dat liefhebbers van Michael Crighton en Stephen King zal aanspreken. Eerste deel van een meerdelige serie die wordt voortgezet in 'De oorlog van de plaag'. Normale druk; met enkele kaartjes en afbeeldingen in zwart-wit.

Specificaties

Nederlands | 9789490767655 | 405 pagina's

Titel Het jaar van de plaag
Auteur Jeff Carlson
Secundaire auteur Latoya Meuris
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Maastricht : Zilverspoor, april 2014 - Rijen : Uitgeverij MACC
Overige gegevens 405 pagina's - illustraties, kaarten - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Plague year. - Ace Books, (c)2007
ISBN 9789490767655
PPN 374799660
Genre science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Plaag boeken van Jeff Carlson
Boek

De Plaag boeken van Jeff Carlson (2014-2015)

vol. 1
Uitgeleend
Jeff Carlson