Wij horen bij elkaar!
Boek

Wij horen bij elkaar! (2014)/ Jutta Langreuter, Stefanie Dahle, algemene redactie: Catalina Steenkoop

Haasje Victor is boos omdat zijn zusjes met zijn vriendinnetje Lena spelen. Hij doet zo vervelend dat hij niet mee mag wandelen. Maar dan komt er een grote onweersbui aan... Prentenboek met illustraties in zachte, warme kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Victor, een haasje, is boos op z'n zusjes omdat ze met zijn vriendinnetje Lena spelen. Alle spelletjes die ze doen zijn stom en hij is zo boos dat hij zelfs de boel saboteert. Als de meiden dat merken besluiten ze te gaan wandelen en Victor mag beslist niet mee. Dan hoort Victor dat het zwaar gaat onweren. Hij weet dat zijn zusjes daar heel bang voor zijn en besluit ze te gaan zoeken. Sfeervol prentenboek met als thema's jaloezie en verantwoordelijkheidsgevoel. Leuk is, dat hoewel Victor zelf ook bang voor onweer is, hij toch op zoek gaat en daardoor in plaats van een jaloers/chagrijnig haasje, een soort held wordt. Jammer dat de spanning, die met de zoektocht wordt opgebouwd, als een nachtkaars uitgaat omdat ze snel thuis zijn. Prachtige, gedetailleerde illustraties over twee bladzijdes, die de tekst nauwgezet volgen. De soms redelijke lange tekst, doet hier en daar wat ouderwets aan (geluimd, scheer je weg). Mooi prentenboek voor peuters en kleuters. Over Victor Haas verscheen ook 'Zoveel heb ik jou lief'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059241022

Titel Wij horen bij elkaar!
Auteur Jutta Langreuter
Secundaire auteur Stefanie Dahle ; Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, 2014
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling uit het Duits. - Colofon vermeldt: tekst: Jutta Langreuter en illustraties: Stefanie Dahle - Vertaling van: Ich bin so gern mit dir zusammen. - Würzburg : Arena Verlag GmbH, (c)2014
ISBN 9789059241022
PPN 380599724
Thematrefwoord Jaloezie ; Vriendschap
Taal Nederlands