Het leuke vakantieboek
Boek

Het leuke vakantieboek met anti-verveeltips voor elke dag van de vakantie ([2014])/ Lobke Gielkens, fotografie: Els Bauwelinck en Mieke Dalle ; eindredactie Katrien Van Moerbeke

Maak zelf stelten met blikjes of speel ballontennis. Stapsgewijze uitleg van bijna zestig ideeen voor knutsels en spelletjes. Met kleurenfoto's. Met hulp vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Recensie

Ruim zestig anti-verveelactiviteiten om bijvoorbeeld de zomervakantie leuk door te komen. De ideeën zijn origineel, creatief, voor binnen of buiten en voor jongens en meisjes. Omdat er vaak gebruik wordt gemaakt van restafval of oude (kringloop)spullen zijn ze low budget uit te voeren. De ideeën zijn heel verschillend, voor iedereen/elke leeftijd zit er wel wat bij. Soms kun je met het eindresultaat allerlei spelletjes doen, daar worden ook tips voor gegeven (soms via een app of internetlink). Maar je kunt ook je fantasie de vrije loop laten. Met andere ideeën kun je het huis of je kleding versieren. Kinderen kunnen zelf aan de slag, samen met de ouders of toekijken hoe de volwassenen iets maken. Het benodigde materiaal en de werkwijze staan duidelijk, punstsgewijs beschreven. Ze gaan vergezeld van een paginagrote kleurenfoto, die op mat papier is afgedrukt. Overzichtelijke lay-out met teksten in verschillende lettertypes. Elk project wordt ingeleid in grote letters met weinig tussenruimte. Helaas is er geen inhoudsopgave of register. Wil je wat opzoeken, dan zul je moeten bladeren. Het is verder een leuk boek waar niet alleen kinderen, maar ook hun ouders, de naschoolse opvang en jeugdclubs lang plezier van zullen hebben. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789058564917 | 128 pagina's

Titel Het leuke vakantieboek : met anti-verveeltips voor elke dag van de vakantie
Auteur Lobke Gielkens
Secundaire auteur Els Bauwelinck ; Katrien Van Moerbeke
Type materiaal Boek
Uitgave Oostkamp : Stichting Kunstboek, [2014]
Overige gegevens 128 pagina's - illustraties - 24 cm
ISBN 9789058564917
PPN 377440728
Rubriekscode 624.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Handenarbeid ; Spelletjes; Kinderen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Handenarbeid