Brazilië
Boek

Brazilië ([2014])/ Marion Morrison, vertaling [uit het Engels]: Geert Renting ; eindredactie/bewerking: TekstBalk Redactiebureau, Ria Balk

Wat is de langste rivier in Brazilie? Wat voor scholen zijn er? Kennismaking met Brazilie voor wat betreft de geschiedenis, bestuur, landschappen, cultuur en dieren. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit deel uit de serie 'Land in zicht'* gaat over het steeds succesvoller wordende Brazilië. Het biedt een boeiende kennismaking met het land, via tekst en beeld. De informatie is actueel en de lezer wordt bij de belevingswereld van de Braziliaan betrokken, nog eens extra in de kaders 'Het dagelijks leven' in elk hoofdstuk. Hoofdstukken van twee tot acht pagina's gaan over geschiedenis, regio's, rijkdommen, planten en dieren, werken en naar school gaan en cultuur zoals eten en natuurlijk carnaval. Handig voor een beter begrip maar ook voor bijvoorbeeld werkstukken zijn de overzichten met feiten en getallen, volkslied, nationale feestdagen, beroemde Brazilianen en jaartallen. Om verder te lezen zijn er verwijzingen naar enkele boeken (van dezelfde uitgeverij) en websites. Bevat een afbeelding van een globale landenkaart van Brazilië, bedoeld voor een werkstuk, daarnaast zijn een woordenlijst en uitgebreid register opgenomen. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461751225 | 48 pagina's

Titel Brazilië
Auteur Marion Morrison
Instelling /TekstBalk Redactiebureau, Sint-Oedenrode
Secundaire auteur Geert Renting ; Ria Balk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 48 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Brazil. - Capstone Global Library, (c)2012. - (Countries around the world)
ISBN 9789461751225
PPN 370143906
Rubriekscode Brazilië 991
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Brazilië
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Brazilië

Relaties/Serie

Land in zicht
Boek

Land in zicht (2014-...)

vol. Brazilie
Uitgeleend