Marokko
Boek

Marokko ([2014])/ Nick Hunter, vertaling [uit het Engels]: Geert Renting ; eindredactie/bewerking: Corian Linnemans

Wanneer werd Marokko onafhankelijk? Wat exporteert Marokko? Kennismaking met Marokko voor wat betreft de geschiedenis, bestuur, landschappen, cultuur en dieren. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de serie 'Land in zicht'* wordt kennisgemaakt met allerlei landen over de hele wereld. In dit deel staat Marokko centraal. Doel is om kennis te maken met het land. De informatie, verdeeld over hoofdstukken als geschiedenis, dieren, cultuur, feiten en jaartallen, bestaat steeds uit korte stukken informatieve tekst. In gekleurde kaders staan bijzondere weetjes. Daarnaast zijn veel grote en kleine kleurenfoto's en/of relevante kaarten opgenomen. Moeilijke woorden als protectoraat, enclave en Berbers zijn vetgedrukt en te vinden in de verklarende woordenlijst achterin. De teksten zijn soms best pittig, de inhoud behoorlijk actueel (in dit geval tot 2012). Doelgroep is de leerling van de bovenbouw basisschool en de onderbouw van het voortgezet onderwijs die meer wil weten over een land en in staat is aanvullende informatie zelf op te zoeken. Hiervoor staan achterin verwijzingen naar zowel boeken als websites. De reeks is bijzonder informatief, de lay-out goed en aantrekkelijk verzorgd. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461751232 | 48 pagina's

Titel Marokko
Auteur Nick Hunter
Secundaire auteur Geert Renting ; Corian Linnemans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 48 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Morocco. - Capstone Global Library, (c)2012. - (Countries around the world)
ISBN 9789461751232
PPN 370143914
Rubriekscode Marokko 991
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Marokko
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Marokko

Relaties/Serie

Land in zicht
Boek

Land in zicht (2014-...)

vol. Marokko
Uitgeleend