Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Spanje
Boek

Spanje ([2014])/ Charlotte Guillain, vertaling [uit het Engels]: Geert Renting ; eindredactie: Corian Linnemans

Wie was Franco? Wat is de favoriete sport in Spanje? Kennismaking met Spanje voor wat betreft de geschiedenis, bestuur, landschappen, cultuur en dieren. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Via de serie 'Land in zicht'* maken kinderen kennis met allerlei landen over de hele wereld. In dit deel over Spanje wordt ingegaan op o.a. de geschiedenis, de regio's en hun rijkdommen, planten en dieren, de infrastructuur (regering, gezondheid en onderwijs) en de cultuur (boeken, flamenco e.d.). Ook aan het huidige Spanje wordt aandacht besteed. Tot slot is er een overzicht van feiten en jaartallen. Om welk thema het gaat, wordt boven aan de bladzijde aangegeven via een (meestal) herkenbare pictogram. De informatie staat in overzichtelijke tekstblokken met tussenkopjes. Vetgedrukte woorden verwijzen naar de woordenlijst achterin. Kleurenfoto's, grafiekjes, landkaarten en gekleurde kaders met bijzondere feiten verlevendigen de informatie. Een globale landkaart kunnen kinderen gebruiken voor een werkstuk. De oorspronkelijk Engelstalige uitgave (2012) is vertaald in vlot, maar soms pittig Nederlands en de inhoud is vrij actueel. Een vrij uitgebreid register wijst de weg en er zijn verwijzingen naar enkele boeken (van dezelfde uitgeverij), drie websites (een met een quiz) en een overzicht van bezienswaardigheden. Een goede eerste kennismaking met Spanje voor kinderen van ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461751195 | 48 pagina's

Titel Spanje
Auteur Charlotte Guillain
Secundaire auteur Geert Renting ; Corian Linnemans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 48 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Spain. - Capstone Global Library, (c)2012. - (Countries around the world)
ISBN 9789461751195
PPN 370143876
Rubriekscode Spanje 991
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Spanje
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Spanje

Relaties/Serie

Land in zicht
Boek

Land in zicht (2014-...)

vol. Spanje
Uitgeleend