Ik val op jou!
Boek

Ik val op jou! (cop. 2011)/ Rébecca Dautremer, met medew. van Mona Lethanh ; vert. [uit het Frans] door Marita Vermeulen

Salomés moeder denkt dat de jongen die Salomé zo plaagt, op haar valt. Als Salomé helemaal niet weet wat dat is, leggen haar vrienden en vriendinnen dat uit. Prentenboek met grote, fantasievolle schilderingen. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Ernest is dol op het plagen van Salomé. Volgens haar moeder valt Ernest ongetwijfeld op haar. Maar wat betekent 'op iemand vallen'? De vrienden en vriendinnen van Salomé komen allemaal met een andere oplossing. Je kunt er ziek van worden, of ervan blozen, of je krijgt vleugels en het kan heel lang duren en soms ben je helemaal in de wolken. Maar als Ernest weer opduikt en Salomé een flinke por geeft en haar schooltas leegkiepert, zwijgen alle vriendinnen. Groot formaat, bijna vierkant prentenboek met schitterende illustraties over telkens twee pagina's die het verhaal een extra dimensie geven. Het kleurgebruik - veel rood en roze in warme tinten - sluit uitstekend aan bij het thema en de vormen van perspectief nodigen uit tot veelvuldig kijken. De tekst is gezet in een prettig leesbare, schreefloze letter in roze-rode inkt. Op de linkerpagina staan de gedachten van de vriendinnen en in de illustratie op de rechterpagina wordt speels weergegeven hetgeen Salomé hiervan denkt. De tekst is goed opgebouwd en laat zich prima voorlezen. De slotzin, nadat Ernest Salomé weer geplaagd heeft, zal enige uitleg nodig hebben. Aantrekkelijke titel en omslag. Auteur/illustrator illustreerde ook 'Het geheime dagboek van Klein Duimpje'*. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059083998

Titel Ik val op jou!
Auteur Rébecca Dautremer
Secundaire auteur Mona Lethanh ; Marita Vermeulen
Type materiaal Boek
Uitgave Leuven : Davidsfonds/Infodok, cop. 2011
Overige gegevens [34] p - ill - 28×29 cm - envelopkaartjes
Annotatie Oorspr. uitg.: 2004 - Vert. van: L'amoureux. - Paris : Hachette Livre ; Paris : Gautier-Languereau, cop. 2003
ISBN 9789059083998
PPN 333144473
Thematrefwoord Verliefdheid ; Pesten
Taal Nederlands