Op stap met Dirk Scheele
Boek

Op stap met Dirk Scheele vrolijke voorleesverhalen en een cd met leuke liedjes (2014)/ tekst: Dirk Scheele en Annemarie Dragt, met illustraties van Harmen van Straaten

Dirk houdt erg van zingen. Samen met zijn teddybeer beleeft hij avonturen en zingt hij liedjes. Met ingekleurde pentekeningen en cd met liedjes. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Dirk Scheele, onder andere bekend van Nickelodeon, schreef in dit vierkante boek zestien verhalen en wisselde ze af met liedjes. In de verhalen is Dirk de hoofdpersoon en beleeft hij, vaak samen met zijn teddybeer, kleine avonturen die goed los van elkaar te lezen zijn. Ze zitten vol humor en fantasie. Dirk helpt de politie door met zijn gitaar een sirene na te doen, wil ook wel eens conducteur zijn en ontmoet een heleboel dieren. Intussen blijft hij maar zingen! De verhalen zijn twee tot drie pagina's lang en staan in twee kolommen afgedrukt. De liedjes die ertussendoor staan, hebben gekleurde letters. Samen met de illustraties van Harmen van Straaten in pen en waterverf ontstaat een vrolijk geheel. Op de bijgevoegde cd staan alle liedjes uit het boek in een andere volgorde, aangevuld met nog meer liedjes. Ze worden gezongen door diverse stemmen en begeleid door onder andere gitaar en slagwerk. Vaak hebben ze een vlot ritme, een enkel liedje ademt meer rust. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020682830 | 48 pagina's

Titel Op stap met Dirk Scheele : vrolijke voorleesverhalen en een cd met leuke liedjes
Auteur Dirk Scheele
Secundaire auteur Annemarie Dragt ; Harmen van Straaten
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Uitgeverij Kluitman Alkmaar B.V., 2014
Overige gegevens 48 pagina's - illustraties - 25 cm - cd
ISBN 9789020682830
PPN 376286792
Genre verhalenbundel
Taal Nederlands