Achter de rokende bergen
Boek

Achter de rokende bergen ([2014])/ Erin Hunter, vertaling [uit het Engels]: Ann Van Dyck

Vier jonge beren gaan samen op zoek naar de Laatste Wildernis. Het zou een paradijselijk gebied zijn waar voldoende voedsel is en waar je in vrede kunt leven. Maar de weg ernaartoe is gevaarlijk. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In het derde deel van de serie 'Seekers'*, gaan een ijsberin, een zwarte beer, een bruine beer en een grizzly samen op zoek naar de Laatste Wildernis, in de buurt van een vulkaan. Het zou een paradijselijk gebied zijn waar voldoende voedsel is en waar je in vrede kunt leven. Hun dromen nemen ze natuurlijk mee en sommige gaan onderweg ook wel in vervulling. De ijsberin vindt er bijvoorbeeld haar broer terug, zodat ze met zijn vijven verder kunnen. Maar weer zal de lezer merken hoe juist andere dieren en ook de mensen de hoofdpersonen voor gevaarlijke problemen zetten. Daarbij kunnen conflicten van allerlei aard niet uitblijven. De vier vrouwelijke auteurs, een schrijverscollectief, zijn gespecialiseerd in fantasy-verhalen waarin dieren een hoofdrol spelen (zie vooral ook de serie 'Warrior Cats'). Ze schrijven op basis van diepgaande research, waardoor hun verhaal een geloofwaardig karakter krijgt. Het is een mooi uitgevoerd boek met de tekst in een heldere letter. De relatie met milieuthema's komt op onnadrukkelijke wijze aan de orde. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789022330388 | 273 pagina's

Titel Achter de rokende bergen
Auteur Erin Hunter
Secundaire auteur Ann Van Dyck
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Manteau, [2014]
Overige gegevens 273 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Smoke mountain. - New York : HarperCollins, (c)2009. - (Seekers)
ISBN 9789022330388
PPN 38123665X
Genre dierenleven
Thematrefwoord Overleven ; Beren ; Zoektochten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Seekers
Boek

Seekers (2013-...)

De jonge ijsbeer Kalik, de jonge grizzly Toklo en de kleine zwarte beer Lusa uit de dierentuin komen er ieder alleen voor te staan. Bij toeval ontmoeten ze elkaar en proberen ze te overleven. Vanaf ca. 10 jaar.

vol.
Uitgeleend
Erin Hunter