Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Waar is de kleine Viking?
Boek

Waar is de kleine Viking? mijn groot zoek- en aanwijsboek ([2014])/ Joachim Krause, illustraties: Joachim Krause ; Nederlandse vertaling [uit het Duits]: M. Hoogland

Victor mag voor de eerste keer met de Vikingen mee op rooftocht. Ze bezoeken een jaarmarkt, de stad Parijs en steken de oceaan over naar de indianen. Hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde, gedetailleerde zoekplaten. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 31/07/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Samen lezen - Prentenboeken kleuters KRAU

Recensie

Groot hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken over de jonge Viking Victor. De fris gekleurde, duidelijk getekende prenten bieden veel kijkplezier. In de weinig nadrukkelijke, spaarzame tekst wordt de kijker uitgenodigd op zoek te gaan naar allerlei grappige voorvallen en details in het Vikingdorp en op de tochten die de Vikingen ondernemen. Nadat de Vikingen een boot hebben gebouwd, gaan ze op reis en bezoeken ze o.a. een jaarmarkt, de stad Parijs ('waar veel te plunderen is'!) en de indianen in Amerika. De drukke prenten in vogelvluchtperspectief zitten vol kleine getekende verhaaltjes en grappige situaties, zoals twee Vikingen die een meterslang stokbrood wegdragen of indianen die rooksignalen maken in de vorm van een Vikinghoofd. De ronde en rechthoekige kijkgaten die op verschillende plekken in de bladzijden zijn uitgestanst geven nog meer verrassingen bloot, doordat de afbeeldingen die de kijker door de gaten ziet, op de volgende bladzijde in een heel andere situatie staan. Een fantastisch kijkboek, en niet alleen voor jongetjes die van stoere zeemannen houden. Deel uit de inmiddels bekende serie* kijk- en zoekboeken. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025112707

Titel Waar is de kleine Viking? : mijn groot zoek- en aanwijsboek
Auteur Joachim Krause
Secundaire auteur M. Hoogland
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Uitgeverij Holland, [2014]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - illustraties - 32 cm
Annotatie Vertaling van: Wo ist der kleine Wikinger? - Bindlach : Loewe Verlag, 2009
ISBN 9789025112707
PPN 375884130
Thematrefwoord Vikingen ; Zoekplatenboeken
Taal Nederlands